Ο Ανδρέας πάει για κόμμα

Όπως το έγραφα και όπως το περίμενα στο ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν τα όργανα. Ο Λοβέρδος με ένα βιβλίο αλλά και με κάποιες δηλώσεις σήμερα στον REAL FM στην ουσία προαναγγέλλει πολιτική πρωτοβουλία για τη δημιουργία νέου κόμματος. Λάου λάου και βήμα βήμα από ό,τι καταλαβαίνω και όχι μπαμ μία κι έξω. Από τον Πέτρο Κωστόπουλο.

Όπως

είπε θα ψηφίσει τα μέτρα και μετά θα αρχίσει τις διαβουλεύσεις. Ο Ανδρέας Λοβέρδος στην ουσία είχε προαναγγείλει αυτή τη κίνηση στους πολιτικούς του φίλους. Είναι θέμα timing να κάνει την ανακοίνωση. Γνωρίζει καλά ότι μέχρι σήμερα όποια κίνηση έγινε στη περιφέρεια του ΠΑΣΟΚ απέτυχε παταγωδώς. Όμως, επίσης καλά ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ του σήμερα στην ουσία κρατάει μόνο τα γραφεία και τα σύμβολα. Είναι σαφές, επίσης, ότι μέχρι στιγμής ο Βενιζέλος δεν έχει καταφέρει να συσπειρώσει και να εμπνεύσει.Από τη μια μεριά όταν του έλεγε ο Λοβέρδος και οι άλλοι να μπει κανονικά στη κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και να αναλάβει ευθύνες, ο Βαγγέλης στην ουσία τους έκραξε και τώρα μετά από τρεις μήνες έρχεται να ζητήσει να μπει… όπως είχε αρνηθεί τότε. Αυτό δείχνει ότι δεν έχει μια καθαρή πολιτική στο «είμαι μέσα» ή «είμαι απ’ έξω και κράζω».

Το να μείνει απ’ έξω το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα μεγαλύτερη καταδίκη μιας και είναι νωρίς να αρχίσει το φτύσιμο σε μια πολιτική που το ίδιο δόμησε πριν από τρία χρόνια. Θα γελάνε και οι πέτρες. Η συμμετοχή του με μεγάλα στελέχη στην κυβέρνηση Σαμαρά θα μπορούσε αν μη τι άλλο να του δώσει τη δυνατότητα να ασκήσει πολιτικές ριζοσπαστικές σε κάποιους χώρους, και να επωφεληθεί ο ίδιος από δέκα σωστές αποφάσεις. Τώρα παρουσιάζεται σαν σκιαγμένος, αποφεύγοντας να πάρει το βάρος των αποφάσεων. Αυτό σιγά σιγά καθοδηγεί στη πλήρη αποδιάρθρωση. Το λένε και τα γκάλοπ, δεν χρειάζεται να το πω εγώ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει μια ευκαιρία. Όπως είδαμε στην περίπτωση Καμμένου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ο Έλληνας έχει φύγει από τα κομματικά μαντριά. Για να ξεκινήσεις κάτι χρειάζεσαι ένα λόγο ριζοσπαστικό και εντελώς διαφορετικό από αυτά που επικρατούν σήμερα. Αυτός ο λόγος είναι πιο σημαντικός από τα στελέχη που θα πάνε μαζί του. Σήμερα κανείς μας δεν πιστεύει τίποτα. Κανένα λόγο και καμιά υπόσχεση. Άλλωστε έχουν ξεφτιλιστεί όλα στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Ανδρέας δίνει την εικόνα σοβαρού ανθρώπου αλλά και ανθρώπου που δεν φοβάται τη ρήξη. Άλλωστε ήταν ο πρώτος που στην πρώτη φάση τα κυβέρνησης Παπανδρέου, όταν ο Γιώργος έλεγε τις παπαριές του ότι λεφτά υπάρχουν, είχε πει ότι δεν υπάρχει σάλιο. Δεν έχει φθαρεί πολύ από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι δημόσιες εμφανίσεις του δεν στηρίζονται σε φούσκες και παραληρήματα. Για αυτούς που τον ξέρουν μάλιστα δεν είναι ένας άνθρωπος τύπου Ιζνογκούντ: Να γίνω ο χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Χρόνια τώρα έκανε τον υπασπιστή του Βενιζέλου χωρίς να αφήνει υπονοούμενα, δελφινισμού. Έχει σκέψεις και γνώσεις αλλά ταυτόχρονα έμαθε και την πολιτική πρακτική και όχι την παπαρολογία. Γκελ κάνει στον κόσμο και μπορείς να πεις ότι από look –που θέλουμε δεν θέλουμε παίζει ρόλο- τα πάει μια χαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα