Νατοϊκά πλοία θα αναπτυχθούν στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Στα ελληνικά χωρικά ύδατα θα «αλωνίζουν» οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο από αύριο, ξεκινώντας τις περιπολίες τους για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Το γεγονός αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από το επίσημο κείμενο των δηλώσεων του γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ και εκθέτει τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος είχε πει ότι στα ελληνικά νερά θα πλέουν μόνο ελληνικά

πλοία.

Στο επίσημο κείμενο των δηλώσεων Στόλτενμπεργκ αναφέρεται χαρακτηριστικά: "NATO vessels can deploy in the territorial waters of Greece and Turkey". Η φράση μεταφράζεται ως εξής: «Τα πλοία του ΝΑΤΟ μπορούν να αναπτυχθούν στα χωρικά ύδατα Ελλάδας και Τουρκίας».

Τι είχε δηλώσει, όμως, λίγες ημέρες νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας; «Θα περιπολούν τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ στα ελληνικά χωρικά ύδατα και της Τουρκίας στα τουρκικά».

Η διατύπωση του γ.γ. του ΝΑΤΟ έρχεται έτσι σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε πει ο κ. Καμμένος, αφού καθίσταται σαφές ότι τα νατοϊκά πλοία θα αναπτύσσονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Στην ίδια δήλωση διευκρινίζεται πάντως ότι τα ελληνικά πλοία δεν θα μπορούν να αναπτύσσονται ή να επιχειρούν στα τουρκικά χωρικά ύδατα και αντίστροφα, δηλαδή να μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα τα τουρκικά πλοία, όπως είχε όντως εξηγήσει ο υπουργός Άμυνας μετά την υιοθέτηση της απόφασης από τη Συμμαχία.

Υπενθυμίζεται ότι η δύναμη του ΝΑΤΟ αποτελείται από 57 πλοία και ο στόλος τυγχάνει υπό γερμανική διοίκηση.

The post Νατοϊκά πλοία θα αναπτυχθούν στα ελληνικά χωρικά ύδατα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα