Η αποζημίωση XXL ($72.000.000) για θανατηφόρο ταλκ Johnson & Johnson

ΚΟΣΜΟΣΔόθηκε σε οικογένεια γυναίκας που πέθανε από καρκίνο των ωοθηκώνΗ αποζημίωση XXL ($72.000.000) για θανατηφόρο ταλκ Johnson & JohnsonΠέμπτη, Φεβρουάριος 25, 2016 - 15:39

Δικαστήριο των ΗΠΑ επιδίκασε αποζημίωση ύψους 72.000.000 δολαρίων στην οικογένεια γυναίκας η οποία πέθανε

από καρκίνο των ωοθηκών ύστερα από συστηματική χρήση ταλκ για μωρά και αφρόλουτρου της εταιρίας Johnson & Johnson για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής της.

Στην απόφαση, η οποία ανακοινώθηκε από το δικαστήριο του Μιζούρι, αναγνωρίζεται ότι η Ζακλίν Φοξ, που ζούσε στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, εκδήλωσε τον καρκίνο εξαιτίας της χρήσης, για περισσότερα από 35 χρόνια, του Baby Powder και του Shower to Shower. Η άτυχη γυναίκα διαγνώστηκε πριν από τρία χρόνια με καρκίνο και πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο σε ηλικία 62 ετών. Η εταιρία αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, την κατηγορία ότι σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις πωλήσεις της δεν είχε ενημερώσει για δεκαετίες ότι τα προϊόντα της που βασίζονται στο ταλκ μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, μόνο στο Μιζούρι εκκρεμούν 1.000 αντίστοιχες υποθέσεις και ακόμα 200 στο Νιου Τζέρσι.

Από την πλευρά της, η εταιρία, μέσω εκπροσώπου της, επιμένει στην ασφάλεια των προϊόντων της. «Δεν έχουμε πιο σημαντική ευθύνη από την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών και απογοητευόμαστε με την έκβαση της δίκης. Συμπάσχουμε με την οικογένεια της ενάγουσας, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα στην ασφάλεια του ταλκ, η οποία στηρίζεται από δεκαετίες επιστημονικών αποδεικτικών στοιχείων» δήλωσε χαρακτηριστικά η Κάρολ Γκούντριτς.

Τον Οκτώβριο του 2013, ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νότια Ντακότα δέχτηκε ότι η χρήση ταλκ της Johnson & Johnson από μια άλλη ενάγουσα, την Ντιαν Μπεργκ, ήταν παράγοντας που συνέβαλε στην εκδήλωση καρκίνου των ωοθηκών, ωστόσο σε αυτήν δεν επιδικάστηκε αποζημίωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα