Αγωγή κατά του Σκουρλέτη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold για δυσφήμιση

Αγωγή κατά του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη κατέθεσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation Paul Wright.

Ο κ. Wright κατέθεσε αγωγή για δυσφήμηση κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη στις 23 Φεβρουαρίου 2016 στο Bloomberg.

Μάλιστα,

ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation Paul Wright δήλωσε ότι το οποίο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Ελληνικός Χρυσός μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα δήλωσε τα εξής:

«O κ. Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, επιβεβαίωσε στη Διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ότι οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg την 23η Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Wright, είναι αβάσιμες και ψευδείς.

Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα Ελληνικά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Wright δήλωσε ότι το οποίο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα».

Τι απαντά ο Πάνος Σκουρλέτης

«Όπως ο κ. Wright είναι ελεύθερος να ασκεί τα δικαιώματα που του παρέχει η ελληνική έννομη τάξη, έτσι και ο υπουργός έχει το δικαίωμα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις, αλλά και την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον». Αυτό απαντά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Πολ Ράιτ προτίθεται να καταθέσει αγωγή εναντίον του Πάνου Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με την Ελληνικός Χρυσός, ο Wright θα προχωρήσει στην κίνηση αυτή υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του Π. Σκουρλέτη σε συνέντευξή του στο Bloomberg – για «σορτάρισμα» από πλευράς της καναδικής πολυεθνικής – «είναι αβάσιμες και ψευδείς».

Διαβάστε ακόμα: Για σορτάρισμα κατηγορεί τον επικεφαλής της Eldorado o Σκουρλέτης – Σκληρή απάντηση από την εταιρεία

The post Αγωγή κατά του Σκουρλέτη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold για δυσφήμιση appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα