Και τρίτο USB για την λίστα Λαγκάρντ – Τι δείχνει η έρευνα της Αστυνομίας

Άκρως αποκαλυπτικά σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι τα συμπεράσματα της Αστυνομίας τα οποία υποδεικνύουν πως είναι πιθανό να υπήρξε και τρίτο USB με την λεγόμενη λίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής, συνολικά εντοπίστηκαν ίχνη από 23 usb στο σκληρό δίσκο του φορητού υπολογιστή που κατασχέθηκε στο γραφείο του κ.Διώτη και εξετάστηκε με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων. Τα τρία από τα

ίχνη προέρχονται από τη λίστα Λαγκάρντ και κατά συνέπεια προκύπτουν ερωτήματα, καθώς μέχρι στιγμής ήταν γνωστό ότι υπήρχαν μόνο δύο stick της λίστας στην κατοχή του κ.Διώτη. Αυτού που είχε αρχικά λάβει ο ίδιος από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου το οποίο στη συνέχεια κατέστρεψε και το αντίγραφο που είχε δημιουργήσει και παρέδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το τρίτο usb «μπαίνει» για πρώτη φορά στον υπολογιστή του κ. Διώτη στις 15 Ιουλίου 2011 ενώ η τελευταία σύνδεση του γίνεται στις 16 Ιανουαρίου 2012.

Επίσης στο σκληρό δίσκο του φορητού υπολογιστή υπήρχαν ίχνη από 1.972 αρχεία από τα 2.062 που εμπεριέχονται συνολικά στη λίστα Λαγκάρντ, ενώ, σύμφωνα με το πόρισμα, δεν εντοπίζονται τα τρία αρχεία των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνο

Η ύπαρξη και τρίτης συσκευής USB που περιείχε την λιστα Λαγκάρντ, είναι το στοιχείο – αποκάλυψη από την πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας στον φορητό υπολογιστή του Ιωάννη Διώτη. Ανάμεσα στα στοιχεία που προέκυψαν είναι η ύπαρξη 1.972 αρχείων

Αναλυτικά όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της έρευνας:

1) Ο χρήστης με κωδικό SO113601 πρέπει να είναι ο πρ. επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης.

2) Στο σκληρό δίσκο του φορητού υπολογιστή υπήρχαν διάσπαρτα 1.972 αρχεία της λίστας Λαγκάρντ. Από το σύνολο των 2.062 ονομασιών αρχείων λογιστικών φύλλων κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν 1.972 από αυτές σε διάφορες τοποθεσίες του σκληρού δίσκου. “Τα ευρήματα αυτά παραπέμπουν στην ύπαρξη αρχείων με τις ονομασίες αυτές – σε παρελθόντα χρόνο – χωρίς να είναι δυνατή η ανάκτηση του περιεχομένου τους ή η οποιαδήποτε αξιοποίησή τους”, ξεκαθαρίζει η πραγματογνωμοσύνη στην σελίδα 15.

3) Εντοπίσθηκαν 689 ψηφιακά αρχεία συντόμευσης. Η ΔΕΕ επέλεξε 16 αρχεία που ενδέχεται να παρουσιάζουν ανακριτικό ενδιαφέρον και από αυτά προέκυψαν ότι 10 αρχεία και 3 φάκελοι “φέρεται να είναι αποθηκευμένα” σε USB, ενώ 1 αρχείο είναι αποθηκευμένο σε άλλο USB.

4) Το αρχείο 12 ονομάζεται GREECE FINAL.LINK, που σημαίνει ότι υπήρχαν και άλλα αρχεία που δεν ήταν “τελικά”.

5)Το αρχείο 16 δημιουργήθηκε στις 31 Μαΐου 2010 (στις 6.29.18)! Είναι το μόνο αρχείο από όσα ελέγχθηκαν που δημιουργήθηκε πριν από την ημερομηνία που έφθασε η λίστα στην Ελλάδα (πάντα σύμφωνα με την “επίσημη” εκδοχή).

6) Στον φορητό υπολογιστή του Ι. Διώτη έχουν συνδεθεί συνολικά 23 USB, εκ των οποίων ανακριτικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν 3. Υπενθυμίζεται ότι ως τώρα γνωρίζαμε ότι υπήρχαν 2 USB: αυτό που φέρεται να έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στον Ι. Διώτη και αυτό που φέρεται να έδωσε ο Ι. Διώτης στον Ε. Βενιζέλο.

7) Ο χρήστης SO113601 στις 6 Ιουλίου 2011, άνοιξε 2 αρχεία και μάλιστα δύο φορές. Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Ιουλίου – σύμφωνα με την κατάθεση Διώτη- έγινε η συνάντηση με τον Ε. Βενιζέλο.

8) Τα δύο ανωτέρω αρχεία άνοιξα από τον ίδιο χρήστη και από άλλο αποθηκευτικό μέσο, διαφορετικό από το USB. Η ΔΕΕ πιθανολογεί ότι τα 2 αρχεία βρίσκονταν αποθηκευμένα στον φορητό υπολογιστή, πριν από την αποθήκευσή τους στο USB!

9) Το USB συνδέθηκε πρώτη φορά με τον φορητό υπολογιστή Διώτη στις 15 Ιουλίου 2011 και τελευταία φορά στις 16 Ιανουαρίου 2012. Άρα ο Ι. Διώτης εκτιμάται ότι είχε πρόσβαση στα αρχεία μέχρι τον Ιανουάριο του 2012.

10) Στον σκληρό δίσκο βρέθηκαν 10 εγγραφές λογιστικών φύλλων και 3 φακέλων που φαίνεται να είναι αποθηκευμένα στο USB.

11) Αρχεία με τις ίδιες ονομασίες όπως τα παραπάνω βρέθηκαν αποθηκευμένα και στον κεντρικό κατάλογο του USB με την ονομασία GREECE.

Ιδού η έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας που αφορά τον προσωπικό υπολογιστή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα