Στο Πρίνστον και το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης η Ρένα Δούρου

«Χρειαζόμαστε μια ριζική αλλαγή στην Ελλάδα και την Ευρώπη» τόνισε η βουλευτής και υπεύθυνη του τομέα Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ρένα Δούρου, μιλώντας στα πανεπιστήμια Πρίνστον και Νέας Υόρκης (NYU), με θέμα: «Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικασμένη; Μια άποψη από την Ελλάδα».

Η κ. Δούρου μίλησε για αρκετά ζητήματα, σκιαγραφώντας τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας και γενικότερα στην Ευρώπη. Χρειάζονται πολιτικές στην κατεύθυνση μιας ευρωοικοδόμησης,

προς όφελος των ευρωπαϊκών λαών κι όχι των αγορών ή των τραπεζών, όπως είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι και μέσα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να οικοδομήσουμε μια νέα Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων, ανέπτυξε τα θέματα της ανεργίας, της φοροδιαφυγής, της ανθρωπιστικής καταστροφής κι άλλα, προσθέτοντας ότι η Ευρωζώνη είναι μια στρατηγική δημοσίων επενδύσεων σε απασχόληση, υποδομές, εκπαίδευση, έρευνα. Αυτά και μόνο μπορούν να είναι τα οχήματα μιας προοδευτικής ατζέντας για να ξαναβρεί η ΕΕ την προωθητική δύναμη των πρώτων ετών της, την αξιοπιστία της έναντι των λαών της, τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις αναφέρθηκε σε μια σειρά πτυχών και προβλημάτων της οικονομικής κρίσης, επισημαίνοντας τα υψηλά και συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας. Επίσης, ανέπτυξε το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και αναφέρθηκε στις τελευταίες αποφάσεις για την Κύπρο.

Η Ρένα Δούρου θα έχει σήμερα συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και στη συνέχεια με τα στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου Αμερικής. Ακόμα, σήμερα, θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο οίκημα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα