Παρέμβαση Δένδια για τη σφαγή στη Μανωλάδα: Δεν θα αφήσω να απελαθεί κανένα θύμα

Με δυναμικό τρόπο παρενέβη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας για το πρωτοφανές περιστατικό βίας που σημειώθηκε στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας κατά μεταναστών από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους.

Σε δηλώσεις του από την Ηλεία ο κ. Δένδιας τόνσε πως «αυτό το οποίο συνέβη εδώ δεν αντίκειται μόνο στη νομιμότητα. Αντίκειται ευθέως στην ιδέα της ανθρωπιάς και σαν τέτοιο είναι παντελώς απαράδεκτο και δεν έχει καμία σχέση με την κουλτούρα της ελληνικής κοινωνίας» ενώ σημείωσε

πως την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε από τη Βουλή η οποία επιτρέπει στην ΕΛΑΣ να ελέγχει τη νομιμότητα στην εργασία.

Τέλος ο κ. Δένδιας σημείωσε με έμφαση πως «ουδείς από τα θύματα είτε κρατείται είτε υπάρχει πιθανότητα να απελαθεί. Σας λέω πως θεσμικά έχω την ευχέρεια να δώσω στα θύματα αυτό το καθεστώς που θα τα προστατέψει από την απέλαση»

Την άμεση μετάβαση του κ. Δένδια στην Ηλεία φαίνεται πως την ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος επιθυμεί συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις. Ο κ. Σαμαράς έδωσε στον υπουργό το στίγμα της πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί και συμπυκνώνεται στη φράση «νομιμότητα παντού». Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι μόνο η σύλληψη των ενόχων αλλά και να μπει ένα οριστικό τέλος στα φαινόμενα αυτά που διαδραματίζονται στην συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα συνομιλητές του πρωθυπουργού υποστηρίζουν πως τέτοια γεγονότα δημιουργούν μια άσχημη εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και στέλνουν λάθος μηνύματα. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι μαζί με τον κ. Δένδια στην Ηλεία βρίσκονται τόσο ο αρχηγός της ΕΛΑΣ όσο και ο διευθυντής της οικονομικής αστυνομίας η οποία θα ελέγχει πλέον και την ανασφάλιστη εργασία.

Στο Μαξίμου φοβούνται επικοινωνιακή εκμετάλλευση του γεγονότος από τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτό και κυβερνητικοί κύκλοι έσπευσαν να τονίσουν κατηγορηματικά πως ο νόμος θα εφαρμοστεί παντού. Από την πρώτη στιγμή τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αλλά και ο υπουργός Εργασίας με δηλώσεις τους καταδίκασαν το περιστατικό, ενώ στην Κατεχάκη επικρατούσε επιχειρησιακός «πυρετός» με στόχο την σύλληψη των δραστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα