Γυναίκα μόνη ψάχνει κορμί, όχι μυαλό!

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε. Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει και το ζητούμενο των δύο φύλων στο ερωτικό παιχνίδι επίσης. Μια νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι οι άνδρες θέλουν δίπλα τους μια γυναίκα με μυαλό και οι γυναίκες ένα άντρα με κορμάρα.

Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μαρσέλ Ζέντνερ (ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ) και οι συνεργάτες του βασίζουν τα συμπεράσματά τους σε έρευνα με 12.000 ανθρώπους από 30 χώρες, τους οποίους ρώτησαν ποια χαρακτηριστικά θεωρούν ως τα πιο σημαντικά σε έναν δυνητικό σύντροφο. Τα στοιχεία που συνέλλεξαν συμπεριλαμβάνονται στην Παγκόσμια Έκθεση για το Χάσμα των Φύλων (Global Gender Gap Report), η οποία καλύπτει 135 χώρες και εκδίδεται ετησίως από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF). Τα αποτελέσματα προκαλούν πραγματικά μεγάλη έκπληξη σε πολλούς… ανυποψίαστους.

Στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες, λοιπόν, η έρευνα λέει πως το ενδιαφέρον των ανδρών για την εμφάνιση της γυναίκας αρχίζει να φθίνει, δίνοντας τη θέση του στη νοημοσύνη και τον χαρακτήρα της. Αντιθέτως, οι γυναίκες τείνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμφάνιση του άντρα και λιγότερο για τα λεφτά του, αφού οι ίδιες είναι πλέον καθ’ όλα ικανές να συντηρήσουν τον εαυτό τους.

«Διαπιστώσαμε ότι σε χώρες όπως η Βρετανία ή ακόμα περισσότερο οι Σκανδιναβικές, οι άντρες δίνουν ολοένα μεγαλύτερη βαρύτητα σε άλλες αρετές, όπως η νοημοσύνη, αντί να επικεντρώνονται στις καμπύλες ή σε άλλα παραδοσιακά χαρακτηριστικά, όπως οι μαγειρικές ικανότητες», εξηγεί ο δρ Ζέντνερ και προσθέτει: «Μέχρι πρότινος οι γυναίκες έδιναν πολύ μεγάλη έμφαση στην οικονομική επιφάνεια των ανδρών, η προτίμησή τους αυτή αρχίζει να φθίνει και να δίνει τη θέση της στην εμφάνιση. Αντί λοιπόν οι άντρες να αναλώνονται στο πως θα βγάλουν χρήματα, καλό είναι να ασχοληθούν λίγο και με τον καθρέφτη τους»!

Στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων, βέβαια, τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά στην ανεύρεση ερωτικού συντρόφου εξακολουθούν να επικρατούν. Οι άντρες έλκονται ακόμα από γυναίκες στρουμπουλές (το καλοταϊσμένο σώμα υποδηλώνει καλή γονιμότητα) και καλές νοικοκυρές ενώ εκείνες προτιμούν τους πλούσιους (για να ζήσουν καλά οι ίδιες και τα παιδιά που θα αποκτήσουν).

Keywords
Αναζητήσεις
γυναικες ψαχνουν αντρες πατρα, γυναικες μονες ψαχνουν για πιπες
Τυχαία Θέματα