Αποθεραπεία-θαύμα από τον Έμπολα, σε χρόνο ρεκόρ, με πειραματικό φάρμακο

Ελπίδα σε όλο τον κόσμο δίνει η είδηση ότι ένας αμερικανός γιατρός και μία ιεραπόστολος που είχαν προσβληθεί από τον ιό του αιμορραγικού Έμπολα στη Λιβερία αποθεραπεύτηκαν πλήρως σε χρόνο ρεκόρ χάρη σε μια πειραματική θεραπεία που εφαρμόζεται σε νοσοκομείο της Ατλάντα, στις ΗΠΑ όπου έχουν μεταφερθεί.

Οι δύο ασθενείς είναι σε τόσο καλή κατάσταση υγείας που έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο της Ατλάντας όπου νοσηλεύονταν. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πειραματική θεραπεία ΖMapp, η οποία παρασκευάζεται από

την αμερικανική Mapp Biopharmaceutical.

Η ίδια θεραπευτική αγωγή, επίσης, ακολουθείται και στην περίπτωση τριών άλλων ιατρών από τη Λιβερία. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις ιατροί εμφανίζουν ανέλπιστη βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους. Πριν από δύο ημέρες, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ανακοίνωσε ότι 2.473 άτομα έχουν προσβληθεί από τον ιό του αιμορραγικού πυρετού Εμπολα, εκ των οποίων έχουν καταλήξει τα 1.350 από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα.

Μέχρι στιγμής έχουν διαγνωστεί κρούσματα της νόσου μόνο σε τέσσερα αφρικανικά κράτη (Γουινέα, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Νιγηρία) παρότι «ύποπτα κρούσματα» έχουν εντοπιστεί και σε πολλά άλλα κράτη ανά τον κόσμο. Ηδη στο Τόγκο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών Υγείας της χώρας, έχουν εντοπιστεί δύο ύποπτα κρούσματα, το ένα είναι ναύτης από τις Φιλιππίνες, που τώρα υποβάλλονται στις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως πάσχουν από Εμπολα.

The post Αποθεραπεία-θαύμα από τον Έμπολα, σε χρόνο ρεκόρ, με πειραματικό φάρμακο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα