Η τέχνη της γεύσης… και η γεύση της τέχνης [εικόνες]

Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε πολλά μουσεία και έτσι είμαστε εξοικειωμένοι με την ιδέα της επίσκεψης που μας ταξιδεύει χιλιάδες χρόνια πίσω. Στα μουσεία όμως υπάρχουν και τα εστιατόρια-καφέ που προσφέρουν στους επισκέπτες στιγμές χαλάρωσης.

Όποιος περνάει μία ημέρα στο μουσείο-με την προϋπόθεση να δει όλα τα εκθέματα και να διαβάσει τις περιγραφές, όχι απλά να προχωράει-κάποια στιγμή πεινάει και το στομάχι του διαμαρτύρεται. Είναι λογικό μετά από πολύ διάβασμα και περπάτημα αλλά δυστυχώς τα φαγητά που προσφέρονται

στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι ικανοποιητικά.

Σάντουιτς, μπέργκερ και καφέδες σε πλαστικά ποτήρια έρχονται στο μυαλό των περισσότερων όταν σκέφτονται το φαγητό στο μουσείο. Υπάρχουν όμως και κάποια που διαθέτουν χώρους εστίασης μοναδικής αισθητικής που σε ενθαρρύνουν να καθίσεις να πιεις έστω και έναν καφέ χωρίς να δοκιμάσεις τα πιάτα.

Αλλά και σε περίπτωση που θέλεις να φας, οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin σεφ, προσφέρουν πιάτα που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Τα παρακάτω μουσεία, φιλοξενούν εκτός από εξαιρετικά έργα και υπέροχα εστιατόρια που κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε όλο τον κόσμο.

1 από 9 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Café d’Art- Μουσειο Χάρα, Τόκιο

Το μουσείο Χάρα φιλοξενεί έργα σύγχρονης τέχνης και η καφετέρια του προσφέρει πιάτα-έργα. Πιο συγκεκριμένα, όλα τα φαγητά είναι εμπνευσμένα από τα έργα του μουσείου, τόσο γευστικά όσα και εμφανισιακά. Φανταστείτε να τρώτε ένα κέικ-που είναι η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου-το οποίο είναι σαν πίνακας. Θα λυπηθείς να το φας, και θα προτιμήσεις να το βγάλεις φωτογραφία μέχρι που τελικά θα «σπάσεις» και θα το καταστρέψεις για να νιώσεις την γευστική απόλαυση.

Le Georges – Μουσείο Πομπιντού, Παρίσι

Το σουρεάλ σκηνικό του εστιατορίου προσφέρει στιγμές χαλάρωσης στους επισκέπτες καθώς βρίσκεται στην ταράτσα του μουσείου και προσφέρει πανοραμική θέα του Παρισιού. Όλα τα πιάτα είναι μοναδικά και εμπνευσμένα από τον σεφ που σκέφτηκε να «παντρέψει» την ινδική με την γαλλική κουζίνα. Το βασικό τους συστατικό είναι το κάρι και φαντάζεστε το πόσο υπέροχη θα είναι η εμπειρία να τρως κάτι το μοναδικό σε όλο τον κόσμο και να έχεις στα πόδια σου την Πόλη του Φωτός.

Mitsitam Café – Εθνικό Μουσείο Γηγενών Αμερικάνων, Ουάσινγκτον

Ο σεφ Ρίτσαρντ Χέτζλερ δημιουργεί κάθε εποχή ένα διαφορετικό μενού το οποίο είναι εμπνευσμένο και βασίζεται στις τεχνικές πέντε κουζίνων από την Αμερική: Νότια Αμερική, Κεντρική Αμερική, Βόρεια Αμερική, Δυτική Ακτή της Αμερικής και κουζίνα των Γηγενών Αμερικανών. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα πιάτα έχει σαν βασικό συστατικό τον κάκτο, και για τους πιο παραδοσιακούς υπάρχει βουβάλι με τσίλι, πίκλες και φασόλια όπως επίσης και ινδιάνικο τάκο.

Nerua – Μπιλμπάο

Στο συγκεκριμένο μέρος μπορεί τα φαγητά να μην είναι ιδιαίτερα και ο σεφ να έχει μια αδυναμία στην παράδοση, ωστόσο οι κριτικές που έχει λάβει είναι οι καλύτερες και όλοι μιλούν για τα εξαιρετικά πιάτα. Η σπεσιαλιτέ του είναι το φουά γκρα με καρότα ενώ όλα τα γλυκά έχουν σαν βάση την σοκολάτα.

Òleum – Εθνικό Μουσείο Τέχνης, Βαρκελώνη

Ένα από τα ατού του εστιατορίου είναι ότι στεγάζεται μέσα στο παλάτι της Βαρκελώνης. Και μπορεί το παλάτι να έχει τέχνη παλαιότερων χρόνων, ωστόσο οι ιθύνοντες έχουν επιλέξει μοντέρνα διακόσμηση δημιουργώντας ένα σκηνικό αντιθέσεων. Η κουζίνα είναι παραδοσιακή ισπανική και περιλαμβάνει τάπας, ριζότο με κολοκύθα, σούπα καρπάτσιο-και όλα αυτά τα γεύεστε μέσα στο παλάτι.

Portrait Restaurant – Εθνική Πινακοθήκη, Λονδίνο

Το εστιατόριο προσφέρει όλα τα γεύματα της ημέρας και έχει ειδική ώρα για τσάι. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις ενώ τα πιάτα που έχει συστήνονται από όλους ανεπιφύλακτα.

Ray’s and Stark – Μουσείο Τέχνης, Λος Άντζελες

Το εστιατόριο προσφέρει μοναδική θέα καθώς όλοι οι τοίχοι είναι από γυαλί ενώ υπάρχει και μπαρ για όσους θέλουν να πιουν ένα ποτό και βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. Η κουζίνα περιλαμβάνει πιάτα από την Καλιφόρνια, πίτσες και μακαρόνια. Μάλιστα έχει και είκοσι διαφορετικά είδη εμφιαλωμένου νερού που το καθένα συνιστάται ανάλογα με το πιάτο που δοκιμάζει ο καθένας. Το πιο φθηνό εμφιαλωμένο νερό έχει είκοσι δολάρια ενώ υπάρχει νερό και για τους πιο απαιτητικούς που πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν 15.000 δολάρια για να πιουν νερό από παγόβουνα.

Silks Palace – Εθνικό Μουσείο, Ταϊπέι

Τον μουσείο περιλαμβάνει εκθέματα από την Αρχαία Κίνα ενώ προσελκύει κάθε χρόνο 4.3 εκατομμύρια επισκέπτες. Το εστιατόριο προσφέρει πιάτα τα οποία είναι εμπνευσμένα από έργα τέχνης ενώ έχει και συνταγές από την Αρχαία Κίνα. Ένα από αυτά είναι είναι και το Γιουν Λιν Γκους, συνταγή 600 χρόνων, όπου μαγειρεύεται στον ατμό ένα πουλί με μέλι και κρασί. Επίσης ένα από τα εντυπωσιακότερα κυρίως πιάτα είναι πιστή αντιγραφή μεγαλοπρεπούς αγάλματος του μουσείου.

Terzo Piano – Μουσείο Τέχνης, Σικάγο

Ο σεφ του εστιατορίου θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους παγκοσμίως. Τα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι: αστακός με σος ολανδέζ και πατάτες, μπέργκερ με μπιφτέκι αρνιού και γουρουνιού μαζί με σος βενεγκρέτ και καραμελωμένα κρεμμύδια με τυρί από γάλα κατσίκας. Όλα αυτά σε μία μοναδική θέα του Σικάγου και με μοντέρνα διακόσμηση.

The post Η τέχνη της γεύσης… και η γεύση της τέχνης [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα