Σπουδαία ανακάλυψη επιστημόνων για την αντιμετώπιση του δάγκειου πυρετού

Σε μια σπουδαία ανακάλυψη που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του δάγκειου πυρετού που μεταδίδεται από τα κουνούπια προχώρησε ομάδα επιστημόνων από την Αργεντινή.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν μύκητα ικανό να καταστρέψει τις προνύμφες κουνουπιών που μεταδίδουν τον ιό του δάγκειου πυρετού για τον οποίο δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο.

Η chapmanii Leptolegnia μπορεί να αναπτυχθεί σε διαφορετικά περιβάλλοντα, σε καθαρό νερό ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία, με χαμηλό κόστος, σύμφωνα με την εργασία των 10 ερευνητών από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Λα Πλάτα, κοντά στο

Μπουένος Άιρες. Ο μύκητας είναι θανατηφόρος για τις προνύμφες των 15 ποικιλιών των κουνουπιών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που διαδίδουν τον δάγκειο πυρετό.

Ο στόχος των επιστημόνων τώρα είναι να αναπτύξουν ένα υγρό ή ένα δισκίο το οποίο "θα μπορούσε να εισαχθεί μέσα στο νερό έτσι ώστε να σταματήσει η ανάπτυξη των προνυμφών» και η μετατροπή του μύκητα "σε μεγάλης κλίμακας βιολογικό εντομοκτόνο" για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού, δήλωσε ο Juan Garcia, ο οποίος ηγείται της έρευνας.

Ο δάγκειος πυρετός, που είναι επίσης γνωστός ως "τροπική γρίπη" είναι μια ιογενής λοίμωξη που μεταδίδεται από τα κουνούπια. Η συχνότητά της έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) που εκτιμά ότι 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως δαπανώνται για την αντιμετώπισή του.Περίπου το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού κινδυνεύει σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

The post Σπουδαία ανακάλυψη επιστημόνων για την αντιμετώπιση του δάγκειου πυρετού appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα