Προβλήματα για την Kellogs: Συγχωνεύσεις και περικοπές θέσεων εργασίας

Μετά από 51 χρόνια η Kellogs, η γνωστότερη βιομηχανία κατασκευής νιφάδων καλαμποκιού μεταφέρει την έδρα της από την Βρέμη στο Αμβούργο. Η «Kellog Germany GmbH» ιδρύθηκε το 1963 και από τότε είχε την έδρα της στη Βρέμη και είχε την αποκλειστική ευθύνη για τις αγορές της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Σε δελτίο τύπου της, η εταιρεία εξήγησε την απόφαση της για την μεταφορά της έδρας της στο Αμβούργο εξαιτίας της εγγύτητας της πόλης

με την Σκανδιναβική αγορά και της «ιδανικής υποδομής». Και πρόσθεσε: «Εκτός αυτού το Αμβούργο προσφέρει εξαιρετική ποιότητα της ζωής που κάνει την εταιρεία πιο ελκυστική για τους εργαζόμενους." Το νεοσύστατο Κέντρο "Kellog Βόρειας Ευρώπης" θα είναι υπεύθυνο για τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι δεν θα επηρεαστεί η παραγωγή της από την αλλαγή αυτή αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε εάν θα υπάρξουν απολύσεις. Πρόσφατα άλλωστε οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για την τύχη των περίπου 260 εργαζομένων απέτυχαν.

Η Kellogg αναπτύσσει τις δραστηριότητες της σε 18 χώρες και πωλεί τα τρόφιμα της σε 180 χώρες. Η εταιρεία είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής των δημητριακών και κατασκευάζει επίσης μπισκότα, κράκερ, σνακ και κατεψυγμένα προϊόντα. Πρόσφατα η μητρική εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε περικοπές θέσεων εργασίας κατά 7%.

The post Προβλήματα για την Kellogs: Συγχωνεύσεις και περικοπές θέσεων εργασίας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα