Τράπεζα βρεφικού γάλακτος: Η τράπεζα με τα πιο πολύτιμα αποθέματα [εικόνες]

Σε μια γωνιά του μικρού δωματίου στη Μονάδα Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου της Μπογκοτά, βρίσκεται καθισμένη η Γιαμίλ.Με το ένα χέρι της κρατά μια φιάλη παρόμοια με βάζο μαρμελάδας και με το άλλο ωθεί το αριστερό στήθος της στην άκρη του μπουκαλιού.

Όπως και οι άλλες πέντε γυναίκες που την ακολούθησαν στο δωμάτιο στον τρίτο όροφο, φορούν όλες καπέλα και μάσκες, Η Γιαμίλ αφαιρεί το γάλα από το στήθος της, το οποίο πέφτει κατ 'ευθείαν από τη θηλή της στο μπουκάλι για να σερβίρει το φαγητό στα νεογέννητα που νοσηλεύονται

εκεί, και τα οποία για διάφορους λόγους δεν λαμβάνουν αυτό το φαγητό από τις μητέρες τους.

Η Γιαμίλ είναι μία από τις 24 γυναίκες που έφτασαν στην τράπεζα βρεφικού γάλακτος στο νοσοκομείο, το μοναδικό στη πόλη.Στη συνέχεια το γάλα υποβάλλεται σε διαδικασία παστερίωσης στην Τράπεζα, για να καθοριστεί το επίπεδο των θερμίδων και των πρωτεϊνών.

Μεταξύ των λόγων για τους οποίους κάποια νεογέννητα δεν τρέφονται από τις μητέρες τους είναι ότι είτε αυτές έχουν τον ιό HIV, νοσηλεύονται για προεκλαμψία ή έχουν ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν μέσω του γάλακτος.

Και στην Ελλάδα πάντως υπάρχει μία μόνον τράπεζα μητρικού γάλακτος στο μαιευτήριο του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» (τηλ. 210-6462782 / Ώρες λειτουργίας: 7 πμ - 10 μμ / www.hospital-elena.gr).

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.f-thilasmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=32&Itemid=142

1 από 9 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Φωτογραφίες: CEET/ Diana Sánchez

The post Τράπεζα βρεφικού γάλακτος: Η τράπεζα με τα πιο πολύτιμα αποθέματα [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα