Το καρό… μίλι της γραβάτας

Η καρό γραβάτα είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να αποκτήσει το στυλ κάποιου λίγο περισσότερο ενδιαφέρον.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Γουστάρω τις γραβάτες. Από πιτσιρικάς είχα θέμα μαζί τους, όμως με τα χρόνια απέκτησα παραξενιές. Δεν λέω μου αρέσουν, οι κλασικές μονόχρωμες με μαύρο κοστούμι, μαύρη γραβάτα άσπρο πουκάμισο τύπου “Reservoir dogs”, δεν μπορώ όμως καθόλου τις φαρδουλές.

Τη συστήνω μόνο σε όσους έχουν μεγάλη κοιλιά. Κατά τα άλλα τις βρίσκω από safe έως και βαρετές σε αρκετές περιπτώσεις. Δεν έχουν αυτό

το “κάτι” που θα αναδείξει το στυλ ενός άντρα. Δεν μιλάω για τίποτα εξεζητημένα πράγματα, απλώς να υπάρχει μια “άποψη” στο look. Τι εννοώ; Πάρτε ας πούμε παράδειγμα τις καρό γραβάτες, που οι περισσότεροι αποφεύγουν γιατί πιστεύουν ότι θα τους κάνει να μοιάζουν με εκκεντρικοί Βρετανοί. Λάθος. Η καρό γραβάτα είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να αποκτήσει το στυλ κάποιου λίγο περισσότερο ενδιαφέρον. Ειδικά αν συνδυαστεί με ένα ωραίο καρό πουκάμισο και μια χρωματιστή κάλτσα φτιάχνεις ένα στυλάκι που εκτός ότι αρέσει στις περισσότερες γυναίκες έχει και έναν αέρα Savile Row. Ή ακόμα και έναν rock αέρα με ένα τζιν και ‘ένα ωραίο πουκαμισάκι. Κοινώς, και για τα αλώνια και για τα σαλόνια. Θα μου πείτε τώρα, εδώ ο κόσμος καίγεται, η Savile Row και το rock στυλ μας μάρανε. Έχετε δίκιο, όμως μέσα σε όλη αυτή την κατρακύλα, ότι μπορεί να μας φτιάξει έστω και λίγο το κέφι είναι καλοδεχούμενο. Ακόμα κι αν αυτό είναι μια οικονομική γραβάτα. Γιατί μην φανταστείτε, με ελάχιστα λεφτά μπορεί να γίνει η δουλειά. Ψάξιμο θέλει. Από εκεί και πέρα, η καρό γραβάτα μπορεί να συνδυαστεί και με ένα βραδινό κοστούμι, αλλά με ένα ωραίο tweed το πρωί. Πρέπει απλώς να είναι στενή και σε περίπτωση που τη συνδυάσεις με ένα καρό πουκάμισο, φρόντισε να κάνεις σωστό mix στα χρώματα. Γιατί εκεί κρύβεται το μυστικό. Στη λεπτομέρεια.

Διαβάστε ακόμα:
* Η βασανιστική παρακμή του καπέλου

* Τελικά “πέθανε” το κουστούμι;

Keywords
Τυχαία Θέματα