Η αισθητικός μου: Δέρμα υγιές και λαμπερό χωρίς ερεθισμούς, τώρα!

Επιμένουμε στη σωστή ενημέρωση και την άμεση αντιμετώπιση του ευερέθιστου δέρματος και της ροδόχρου νόσου, καθώς το καλοκαίρι, ο ήλιος και ο αέρας επιδεινώνουν κάθε δερματική ευαισθησία!

Η λεπτή υφή και η διαφάνεια –όταν εύκολα διακρίνεις διάσπαρτα τριχοειδή αγγεία- καθιστούν ένα δέρμα εξαιρετικά ευαίσθητο με αποτέλεσμα να αδυνατεί να προστατευτεί, τόσο απέναντι στις εξωτερικές επιδράσεις όσο και στις συναισθηματικές εντάσεις –μην υποτιμάτε ποτέ την επιρροή

τους ψυχολογικού παράγοντα.

Ως εκ τούτου, έχουμε μειωμένη άμυνα απέναντι στον ήλιο, το κρύο, τις εναλλαγές της θερμοκρασίας, τον αέρα, την υπερβολική ξηρασία, τη συναισθηματική φόρτιση, την ακατάλληλη διατροφή, τη χρήση κάποιων φαρμακευτικών ουσιών και τις ορμονικές διαταραχές (θυροειδής, εμμηνόπαυση, εφηβεία).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάλληλη θεραπεία είναι να εντοπιστεί η αιτία. Η μη έγκαιρη διάγνωση επιτρέπει στο πρόβλημα να εξελιχθεί, με την πάροδο του χρόνου, σε μια πιο δυσάρεστη και δύσκολα αντιμετωπίσιμη, παθολογική, κατάσταση του δέρματος, τη ροδόχρου νόσο ή η γνωστή ως rosacea. Εκτός λοιπόν από την άμεση θεραπεία του αιτίου, απαιτείται και μια πιο εξειδικευμένη φροντίδα, τόσο στο σπίτι όσο και σε ένα εξειδικευμένο κέντρο αισθητικής.

Η καθημερινή φροντίδα απαιτεί αλλαγές στον τρόπο ζωής: όχι υπερβολική έκθεση στον ήλιο (και στο κρύο φυσικά), ήπια προσαρμογή από ζεστό σε κρύο περιβάλλον, αποφυγή προσέγγισης σε πηγές εκπομπής θερμότητας (πχ. φούρνους, θερμάστρες, ηλεκτρικές κουζίνες) και αποφυγή ζεστών λουτρών, σωστή διατροφή χωρίς ιδιαιτέρως ζεστά ροφήματα και φαγητά, χωρίς καυτερά τρόφιμα (πιπέρι, καυτερή πιπεριά) ή υπερβολική κατανάλωση καρυκευμάτων, μπαχαρικών, αλκοόλ, καφέ – ίσως και κάποιων ξηρών καρπών, όταν διαπιστώσουμε πως προκαλούν αντίδραση του δέρματος.

Επιπλέον, σημαντική είναι ρουτίνα της καθημερινής, αισθητικής, φροντίδας στο σπίτι, με προσεκτικό καθαρισμό πρωί-βράδυ, με ειδικό προϊόν που δεν καταστρέφει το ph του δέρματος, ενώ πρέπει να χρησιμοποιούμε ορό και κρέμα που θα ενισχύουν τον υδρολιπιδικό υμένα και θα ενισχύουν την άμυνα του δέρματος με αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικούς παράγοντες. Τέλος, απολύτως αναγκαία είναι η σωστή αντηλιακή προστασία όλον τον χρόνο, ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες ή στο χιόνι: sos η επανάληψη κάθε 2-3 ώρες με ένα προϊόν με αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτικά και ενυδατικά συστατικά.

Η πορεία

Ας εξετάσουμε τα στάδια της νόσου. Η προ-ροδόχρους φάση χαρακτηρίζεται από παροδικές εξάψεις και τάση για ερυθρότητα. Στο επόμενο στάδιο, το ερύθημα γίνεται μόνιμο, διάχυτο, με μικρά διεσταλμένα αγγεία (ερυθρο-ευρυαγγείες ή τελαγγειεκτασία ) στο κέντρο του προσώπου. Στο τρίτο στάδιο, εμφανίζονται κόκκινα σπυράκια στα ζυγωματικά, στο μέτωπο ή στα πτερύγια της μύτης, ενώ στο τελευταίο, και σπανιότερο, στάδιο παρουσιάζεται οίδημα (ρινόφυμα) στην περιοχή της μύτης.

Ως πρόσφατα, τα προϊόντα για να αντιμετωπιστούν αυτές οι διαταραχές της επιδερμίδας ήταν ελάχιστα. Για αυτόν τον λόγο, η φαρμακευτική/καλλυντική εταιρεία phformula κάλυψε ιδανικά ένα μεγάλο κενό: είναι η πρώτη στον χώρο της ιατρικής αισθητικής, η οποία, στηριζόμενη στην αναγεννητική ιατρική, έχει δημιουργήσει εξειδικευμένα συστήματα αναδόμησης του δέρματος με τα οποία μπορούμε να αποκαταστήσουμε διάφορες δερματικές παθήσεις. Eπίσης, είναι η μοναδική που προτείνει ολοκληρωμένη θεραπεία για την αποκατάσταση της ροδόχρου νόσου. Όλα τα προϊόντα της phformula είναι ειδικά σχεδιασμένα και, λόγω του χαμηλού βάρους των ενεργών συστατικών τους, έχουν την ικανότητα να διαπερνούν τις επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος και να φθάνουν στον ιστό-στόχο για να αποκαταστήσουν τους μηχανισμούς του δέρματος, με συνέπεια να επεμβαίνουν στη δομή τους και να επηρεάζουν ευεργετικά τη λειτουργία του. Αυτό το ολοκληρωμένο, και σωτήριο, σύστημα θεραπείας αποτελείται από τη θεραπεία στο σπίτι και από την επαγγελματική θεραπεία, που εφαρμόζεται μόνο από εξειδικευμένους αισθητικούς ή γιατρούς.

Η θεραπεία στο σπίτι αποτελείται από μια ολοκληρωμένη σειρά για τη σωστή φροντίδα του δέρματος. Περιλαμβάνει 4 βήματα:

Καθαρισμός προσώπου. Χρησιμοποιούμε το E.X.F.O cleanse για να καθαρίσουμε το δέρμα και για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ, ακόμα και στην περιοχή των ματιών. Δεν περιέχει καθόλου σαπουνοποιητικά στοιχεία τα οποία τραυματίζουν και αφαιρούν τον υδρολιπιδικό μανδύα του δέρματος.Ενίσχυση της άμυνας τους δέρματος. Πρόκειται για το C.R. recovery, έναν εξειδικευμένο ορό, ο οποίος χρησιμοποιείται το πρωί, κάτω από την κρέμα.Διέγερση μηχανισμών του δέρματος. Σε αυτό το βήμα εφαρμόζουμε τον ορό C.R. active, κυρίως το βράδυ, κάτω από την κρέμα μας. Βασικά συστατικά του είναι τα αλφα-υδροξυοξέα, τα πολύ-υδροξυοξέα και τα βητα-υδροξυοξέα, που βοηθούν στην αναγέννηση, αναδόμηση και την αναδιάρθρωση του δέρματος καθώς συμμετέχουν στην ενίσχυση του υγιούς επιδερμικού πολλαπλασιασμού. Η καινοτόμα σύνθεσή του ενισχύει σταδιακά τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας του δέρματος που είναι απαραίτητοι για τη θεραπεία του. Αποφεύγουμε τη χρήση του ορού όταν υπάρχει έξαρση της νόσου.Θωράκιση της υγρασίας. Εφαρμόζουμε την V.I.T.A. B3, 24ωρη κρέμα, της οποίας η βάση της περιέχει 5% Νιασιναμίδιο –παράγωγο της βιταμίνης Β3 που εμποδίζει την άνοδο της μελανίνης στην επιφάνεια του δέρματος και παρέχει προστασία σε αυτό από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ετσι, μειώνεται η ερυθρότητα και η ευαισθησία του δέρματος, ενισχύεται ο επιδερμικός φραγμός, αποτρέποντας την απώλεια νερού από το δέρμα.

~~~ Χρησιμοποιούμε πάντα αντιηλιακή κρέμα, χωρίς paraben, πλούσια σε αντιφλεγμονώδη και ενυδατικά συστατικά.

Η επαγγελματική θεραπεία περιλαμβάνει το σύστημα αναδόμησης C.R. complex. Πρόκειται για ένα ισχυρό και αποτελεσματικό σύμπλεγμα οξέων, βιταμινών και αντιφλεγμονωδών συστατικών που δρα ενεργά στα χρόνια εξανθήματα και στη ροδόχρου ακμή. Σχεδιάστηκε αποκλειστικά με αντιμικροβιακή δράση, προκειμένου να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας, αλλά και στην πρόληψη των υποτροπών. Αντιμετωπίζει ριζικά την ερυθηματο – τελαγγειακτική ροδόχρου νόσο, αυξάνοντας το πάχος της επιδερμίδας και ενισχύοντας την ανθεκτικότητα του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα, μειώνει την εμφάνιση των ευρυαγγειών. Μπορεί να εφαρμοστεί όλες τις εποχές του χρόνου, με την προϋπόθεση ότι έχει προηγηθεί η θεραπεία στο σπίτι, προκειμένου να μην υπάρχουν εξάρσεις της νόσου.

Μαίρη Αργείτου
www.mariaargeitou.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6742622

Keywords
Τυχαία Θέματα