Dancevacuum ένα νέο πολιτιστικό στέκι στο Χαλάνδρι

Ένας νέος χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους άνοιξε φέτος στο Χαλάνδρι. Στο Dancevacuum θα βρείτε προγράμματα εναλλακτικής κίνησης, αλλάκαι παραστάσεις για παιδιά.
Στο Dancevacuum θα βρείτε προγράμματα εναλλακτικής κίνησης, somatics, χορού και υποκριτικής για μικρούς και μεγάλους, αρχάριους και μυημένους. Και με Κυριακάτικη έκπληξη τη θεατρική παράσταση για παιδιά της Ομάδας Κοπέρνικος «Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων», με τον Λευτέρη Ελευθερίου.
Το
κέντρο παραστατικών τεχνών dancevacuum δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη, δύναμη και μεράκι προκειμένου να φέρει σε επαφή ανθρώπους του χορού και των τεχνών.Είναι ένας εναλλακτικός χώρος που δίνει στον καθένα την ευκαιρία να γνωρίσει καινούργιους τρόπους κίνησης και έκφρασης.

Έμπειροι και αναγνωρισμένοι δάσκαλοι θα σας καθοδηγήσουν με εργαλείο μεθόδους όπως Axis syllabus, Feldenkrais, Body Mind Centering, Yoga, Tai Chi, σύγχρονο χορό, τζαζ, αργεντίνικο τάνγκο, Contact Improvization, τεχνικές εναέριου χορού κ.ά. προκειμένου να χτίσετε μια ουσιαστική σχέση με το σώμα σας, τον εαυτό σας αλλά και με τους άλλους.

Το dancevacuum επίσης γίνεται μια ζεστή αγκαλιά και για τους μικρούς του φίλους που θέλουν να χορέψουν, να «ξεκλειδώσουν» τους κώδικες του δημιουργικού χορού μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, τη δραματοποίηση παραμυθιών, την κίνηση και το τραγούδι, να νιώσουν σαν πρωταγωνιστές σε videoclip διασκεδάζοντας με χορογραφίες street dance, να ανακαλύψουν τη γιόγκα και το Tai Chi και να ξετυλίξουν τις γεμάτες πλαστικότητα κινήσεις και τις τεχνικές του Wushu Kung Fu.

Στέκι συνάντησης μιας δραστήριας ομάδας performers, χορογράφων και προπονητών, το Dancevacuum Centre of Performing Arts είναι «παιδί» της Βίκυς Βασιλοπούλου. Πεποίθηση της ιδρύτριάς του είναι πως «ο χορός αποτελεί απαραίτητο μέσο για την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση της ανθρώπινης προσωπικότητας. Κάποιοι από τους στόχους μας: η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ καλλιτεχνών από το χώρο του χορού και γενικότερα των παραστατικών τεχνών, η επαφή του κοινού με νέες προσεγγίσεις, η δυνατότητα συμμετοχής όλων των κοινωνικών ομάδων αλλά και η ενίσχυση της περιφέρειας της πόλης». Νέοι χορευτές, χορογράφοι, άνθρωποι του θεάτρου και της μεγάλης οθόνης μπορούν να παρουσιάσουν εδώ πειραματικές-ερευνητικές δουλειές, ενώ καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν προκειμένου να μας εισαγάγουν σε διαφορετικούς ρυθμούς και τρόπους έκφρασης.

Το όνομά του το οφείλει στη νεοσύστατη ομάδα χορού Dancevacuum η οποία σχηματίστηκε προκειμένου να ερευνήσει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στη σκέψη και στη χορευτική κίνηση επιδιώκοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία με ανθρώπους από άλλες κουλτούρες μέσα από το πρίσμα της ανταλλαγής και του community dance.

Στο Dancevacuum μπορείτε να παρακολουθήσετε:
• σταθερούς κύκλους εργαστηρίων
• μεμονωμένα σεμινάρια χορού, θεάτρου και εικαστικών
• θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις

Τη θεατρική σεζόν για το Dancevacuum εγκαινιάζει η καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, γνωστή για τις πρωτότυπες, ποιοτικές παραστάσεις της, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ο κύριος ΚΙΧ και το Μυστικό κουτί των Ήχων» έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Ελευθερίου.

Πρόκειται για μια ευρηματική εκπαιδευτική μουσικοθεατρική παράσταση που συνδυάζει τη θεατρική αφήγηση με υπέροχες μουσικές, ήχους και διάδραση με τα παιδιά πετυχαίνοντας ένα ολοκληρωμένο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Απαραίτητη η κράτηση: 6985028588.

Το Dancevacuum βρίσκεται στο Χαλάνδρι, απέναντι από τον ναό του Αγίου Γεωργίου, δέκα λεπτά περπάτημα από τον σταθμό μετρό «Αγία Παρασκευή».
Πληροφορίες: Διογένους 42 & Αγίου Γεωργίου, 15234 Χαλάνδρι
Τηλ. 2106819648, 6974924991
e-mail: [email protected], www.dancevacuum.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα