Weekend Agenda 11 - 13 Δεκεμβρίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 11 έως την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

1) ΔΡΑΜΑ
Ένας από τους πιο πολυδιάστατους χαρακτήρες που έπλασε ο Σαίξπηρ

Ο Ριχάρδος Γ΄ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στην κεντρική σκηνή του Εθνικού
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει στη Κεντρική Σκηνή τον «Ριχάρδο Γ΄», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά με πρεμιέρα την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου. Με την απαράμιλλη τεχνική του,
ο Σαίξπηρ αντλεί από την Ιστορία και δημιουργεί έναν βίαιο, αποτρόπαιο και συγχρόνως «γοητευτικό» ήρωα, για να διερευνήσει ένα προσφιλές του θέμα: την ακόρεστη δίψα για εξουσία, τον ίλιγγο που την ακολουθεί και την αναπόφευκτη πτώση, μέσα σε έναν κόσμο που ζει και αναπαράγεται από τη βία και την σκληρότητα.

Τιμές: Α Ζώνη: 25€, Β Ζώνη: 20€, Γ Ζώνη: 15€ (1ος εξώστης), Δ Ζώνη: 8€ (2ος εξώστης), Κάθε Πέμπτη: 13€ (Γενική Είσοδος)
Πότε; Τετ-Κυρ στις 20.30
Που; Εθνικό Θέατρο - Κεντρική Σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24

2) ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Το αριστουργηματικό ορατόριο του Χαίντελ

Ο Μεσσίας του Χαίντελ από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η Καμεράτα και ο μαέστρος της, Γιώργος Πέτρου, παρουσιάζουν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 21.00, το αριστουργηματικό έργο της δυτικής θρησκευτικής μουσικής, τον "Μεσσία" του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ, με τον οποίο ανοίγει ο Κύκλος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Μεγάρου. Τέσσερις διακεκριμένοι έλληνες μονωδοί, η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, η μετζοσοπράνο Μαίρη-Έλεν Νέζη, ο τενόρος Γιάννης Φίλιας και ο μπάσος Πέτρος Μαγουλάς θα συμμετάσχουν σε αυτή τη μοναδική συναυλία. Μαζί τους, το φωνητικό σύνολο Musica Atenea.

Τιμές: 14€, 25€, 35€ και 50€ (Διακεκριμένη Ζώνη) Ειδικές τιμές: 7,50€ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 9,50€ (65+, πολύτεκνοι)
Πότε; Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 21.00
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

3) ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΣΙΡΚΟ
Ένα φαντασμαγορικό θέαμα για όλη την οικογένεια

Wonderful Circus από την ομάδα Laterna Magika στο Θέατρο Badminton
Από τις 11 ως τις 16 Δεκεμβρίου, η σκηνή του Θεάτρου Badminton γίνεται μια πελώρια τέντα τσίρκου για να υποδεχτεί μια από τις πιο απολαυστικές παραστάσεις των τελευταίων δεκαετιών, το "Wonderful Circus" από την τσέχικη ομάδα Laterna Magika. Συνδυάζοντας χορό, Μαύρο Θέατρο, πανοραμικές κινηματογραφικές προβολές, παντομίμα και μαριονέτες, το Wonderful Circus αφηγείται την ιστορία δύο κλόουν, οι οποίοι ξεπηδούν μέσ’ από ένα αυγό και περιπλανώνται αναζητώντας την Ομορφιά και την αιώνια νεότητα.

Τιμές; Ε ΖΩΝΗ: 20€ | Δ ΖΩΝΗ: 26€ | Γ ΖΩΝΗ: 32€ | Β ΖΩΝΗ: 40€ | Α ΖΩΝΗ: 48€ (50% έκπτωση σε όλα τα παιδικά-σπουδαστικά και εισιτήρια Ανέργων)
Πότε; Τετ: 19.00, Παρ: 20.30, Σαβ: 17.00 και 20.30, Κυρ: 12.30, 17.00
Πού; Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή

4) ΟΠΕΡΑ
Μία συγκινητική ιστορία με ακραία συναισθήματα και μοναδική μουσική.

Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι στο Θέατρο Ολύμπια
H δημοφιλέστατη Μποέμ παρουσιάζεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Θέατρο Ολύμπια από τις 10 έως τις 17 Δεκεμβρίου, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Μύρωνα Μιχαηλίδη. Στο Παρίσι του Τουλούζ- Λωτρέκ, με τις παγωμένες σοφίτες και τα καπνισμένα μπιστρό, τοποθέτησε η σπουδαία Λίνα Βερτμύλλερ την Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι, επιλέγοντας μια σκηνοθετική γραμμή απολύτως συνεπή στο πνεύμα του έργου. Μια διαχρονική παραγωγή που πρωτοπαρουσιάστηκε από την ΕΛΣ την δεκαετία του '90, καταφέρνει να παραμένει φρέσκια έως και σήμερα και να συγκινεί το κοινό.

Τιμές: 15€, 25€, 30€, 40€, 50€, 55€ | Φοιτητικό, παιδικό: 10€ | Περιορισμένης ορατότητας: 10€, 15€, 17€, 25€
Πότε; 10 έως 17 Δεκεμβρίου στις 20.00
Πού; Εθνική Λυρική Σκηνή - Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα

5) ΤΑΙΝΙΑ
Μια ιστορία ενηλικίωσης με δεκάδες συμβολισμούς

Ατίθασες
Τι σημαίνει να γεννηθείς κορίτσι στη σημερινή Τουρκία; Η Deniz Gamze Erguven στο σπουδαίο σκηνοθετικό ντεμπούτο της, δίνει την απάντηση..Πέντε αδελφές σε ένα απομονωμένο χωριό της Τουρκίας, επιστρέφοντας από το σχολείο στο σπίτι, σταματούν για να παίξουν στη θάλασσα με τους συμμαθητές τους. Τα αθώα παιχνίδια τους κρίνονται ανάρμοστα και σκανδαλώδη από τους ενήλικους και οι συνέπειες θα είναι σκληρές κι απρόβλεπτες. Το σπίτι της οικογένειας μετατρέπεται σταδιακά σε φυλακή, οι δουλειές του σπιτιού και τα μαθήματα μαγειρικής αντικαθιστούν το σχολείο και οι γάμοι των κοριτσιών κανονίζονται ο ένας μετά τον άλλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα