Ζ. Αμιλιανίδου: Οχι εκπτώσεις στην ασφάλεια των εργαζομένων ανεξαρτήτως προβλημάτων

15:27 24/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αμιλιανίδου επισκέφθηκε την Πέμπτη χώρους εργασίας εργοστασίων και εταιρειών και ενημερώθηκε για τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν και τα σχέδια δράσης που υλοποιούν για τη διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων.

Κατά την επίσκεψη της στους χώρους εργασίας, η κ. Αιμιλιανίδου δήλωσε ότι «ανεξάρτητα της οικονομικής κρίσης, ανεξάρτητα των περισυλλογών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις, θα πρέπει

στα θέματα ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων να μην υπάρχουν οποιεσδήποτε εκπτώσεις».

Η Υπουργός Εργασίας είπε ότι «στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας, έχουμε θέσει ως στόχο το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας να συνεχίσει όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα έχει οποιοδήποτε πρόβλημα στην εργασία του».

Πρόσθεσε ότι «πρέπει όλες οι επιχειρήσεις, όλες οι εταιρείες, όλα τα εργοστάσια να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα γιατί η ζωή των εργαζομένων ,η ασφάλεια τους είναι πολύ σημαντική, είναι το πολυτιμότερο αγαθό».

Η κ. Αμιλιανίδου είπε ότι «βασικός και διαχρονικός στόχος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον τομέα της προστασίας των εργαζομένων, είναι η συνεχής και σταθερή βελτίωση των επιπέδων Ασφάλειας και Υγείας σε όλους τους χώρους εργασίας».

«Το Υπουργείο Εργασίας δίνει μεγάλη σημασία στη συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, με άλλους φορείς και ιδιαίτερα με όλους τους εργαζομένους , ώστε να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα στην υλοποίηση αυτού του στόχου», είπε καταλήγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα