FT: Ταρίφα για την πώληση βρεφών

15:09 24/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για εκμετάλλευση νομοθετικών κενών στη διαδικασία ληξιαρχικών δηλώσεων γέννησης αναφέρεται ανταπόκριση των Financial Times από την Αθήνα, αποκαλύπτοντας επίσης την ύπαρξη ταρίφας στην αγοραπωλησία βρεφών.

Επικαλούμενη γυναικολόγο των Αθηνών, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως κανονίζονται παράνομες υιοθεσίες με

την έλευση εγκύων από τη Βουλγαρία με σκοπό να γεννήσουν σε ελληνικές ιδιωτικές κλινικές.

«Ο δείκτης γεννητικότητας στην Ελλάδα είναι χαμηλός και δεν υπάρχουν πολλά βρέφη προς υιοθεσία, επομένως η (επίσημη) διαδικασία κρατά πολύ… Τα ζευγάρια που αναζητούν ένα παιδί μπορεί να βρεθούν σε κατάσταση απελπισίας και να καταλήξουν στην αγορά βρέφους», δηλώνει ο γυναικολόγος.
Ο ίδιος προσθέτει πως δεν είναι πολύ δύσκολο να έρθει κανείς σε επαφή με κάποιον μεσολαβητή στον ιατρικό κόσμο για να κανονιστεί μια αγοραπωλησία βρέφους: «Η Βουλγαρία είναι κοντά, υπάρχουν πολλοί Βούλγαροι γιατροί που εργάζονται στην Ελλάδα και μέχρι που η χώρα εντάχθηκε στην ΕΕ (το 2007) η πώληση παιδιών δεν ήταν παράνομη».

Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρει πως τα κυκλώματα εμπορίας βρεφών πωλούν τα αγόρια για τιμή μεταξύ 20 και 25 χιλιάδων ευρώ και τα κορίτσια μεταξύ 12 και 15 χιλιάδων ευρώ. Η αμοιβή της μητέρας είναι περίπου 2000 ευρώ.

Η κοινωνική λειτουργός Αργυρώ Στεφανοπούλου σχολιάζει πως οι Έλληνες Ρομά συγκεντρώνουν στο πρόσωπό τους υποψίες λόγω του κοινωνικού αποκλεισμού τους και των τακτικών επαφών με ομόφυλούς τους από την Αλβανία και τη Βουλγαρία.

Εξάλλου, ταμπλόιντ βρετανικές εφημερίδες γράφουν πως οι ελληνικές αρχές πιστεύουν ότι η Μαρία προοριζόταν για νύφη στην ηλικία των 12 ετών, με την οικογένεια που τη μεγάλωνε να ευελπιστεί σε οικονομικό όφελος από αυτόν το γάμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα