Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ ΚΕΒΕ και Ενωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Ουκρανίας

13:56 9/11/2012 - Πηγή: OnlyCY


Συμφωνία υπεγράφη σήμερα στη Λευκωσία μεταξύ του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) και της Ενωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Ουκρανίας.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ Φειδία Πηλείδη και τον Πρόεδρο της Ενωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Ουκρανίας Ανατόλι Κίνακ, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Φόρουμ Κύπρου

Ουκρανίας με τίτλο “Προοπτικές οικονομικής συνεργασίας Κύπρου – Ουκρανίας” που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, και το οποίο προσφώνησαν οι Πρόεδροι Κύπρου και Ουκρανίας Δημήτρης Χριστόφιας και Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ είπε πως το γεγονός και μόνο της παρουσίας των δύο Προέδρων καταδεικνύει το στίγμα της σημασίας του Φόρουμ αυτού.

Υπογράμμισε πως “το ΚΕΒΕ αναγνωρίζοντας τις μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν για οικονομικές συνεργασίες με την Ουκρανία υπόσχεται ότι θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, με σκοπό να προωθήσει και ενδυναμώσει όσο το δυνατό περισσότερο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών”.

“Είναι στους μόνιμους στόχους μας η διατήρηση συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών και προς την κατεύθυνση αυτή στοχεύουν οι ενέργειες μας για συνεχή ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων”, ανέφερε, προσθέτοντας πως “το σημερινό Φόρουμ μας δίδει την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητα μας να δουλέψουμε σκληρά με τους Ουκρανούς συναδέλφους μας για το όφελος του επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών και να εξεύρουμε νέους τομείς συνεργασίας”.

Από την πλευρά του, ο κ. Κίνακ, μιλώντας μέσω μεταφραστή, είπε πως χάρη στις προτάσεις των Προέδρων των δυο χωρών τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις Κύπρου και Ουκρανίας έχουν αναπτυχθεί ραγδαία σε όλα τα επίπεδα.

Είπε πως είναι σημαντικό το ότι το υψηλό επίπεδο των πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών υποστηρίζεται από την υψηλού βαθμού οικονομική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών.

Σημείωσε πως “εμείς ενδιαφερόμαστε ιδιαιτέρως για τη συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία και τους επιχειρηματίες της Κύπρου ως χώρας μέλους της ΕΕ”.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προοπτικές που υπάρχουν για συνεργασία σε ό,τι αφορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στον επενδυτικό και  βιομηχανικό τομέα, στις συγκοινωνίες, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στον τραπεζικό τομέα.

Στο Φόρουμ έγινε παρουσίαση για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ουκρανία, καθώς και παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της Κύπρου ως επιχειρηματικού κέντρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα