Αισιόδοξος για το σχέδιο αναδιάρθρωσης ο Πρόεδρος των ΚΑ

13:56 9/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αισιόδοξος παρουσιάζεται ο Πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ) Σταύρος Σταύρου αναφορικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης του κρατικού αερομεταφορέα, που εκπονήθηκε από τον οίκο Air France-KLM και το οποίο κατατέθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή, ενώ παράλληλα τονίζει ότι η συζήτηση του σχεδίου στη Βουλή

και οι διαβουλεύσεις με τις συντεχνίες πρέπει να ολοκληρωθούν «το συντομότερο».

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για το σχέδιο αναδιάρθρωσης, ο κ. Σταύρου δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες από τη στιγμή που δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τη Βουλή, όπως ανέφερε, σημειώνοντας επίσης ότι η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αύξησης του κεφαλαίου και πρέπει να ενεργεί με βάση τους νόμους της κεφαλαιαγοράς.

Πρόσθεσε πάντως ότι «για να το εγκρίνουμε και να το παραπέμψουμε στη Βουλή σημαίνει ότι είμαστε αισιόδοξοι για το σχέδιο και το συστήνουμε προς έγκριση» .

Ο κ. Σταύρου είπε ότι το συντομότερο θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις με τις συντεχνίες και θα γίνει, όπως ανέφερε, μια «σοβαρή ανταλλαγή απόψεων». «Αφού ακούσουμε από τη Βουλή, ξεκινούμε το συντομότερο με τις συντεχνίες. Είναι εκεί που ευελπιστούμε -και δεν έχουμε καμία αμφιβολία- ότι θα έχουμε βοήθεια από τις συντεχνίες για να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Πρόεδρος των ΚΑ τόνισε ότι «όσο πιο σύντομα πετύχουμε να περάσουμε από τα διαδικαστικά και να μπούμε στην ουσιαστική υλοποίηση του σχεδίου, τόσο καλύτερο είναι για όλους».

Υπογράμμισε επίσης ότι η χθεσινή διαρροή των προνοιών του σχεδίου στα ΜΜΕ στο παρόν στάδιο δεν βοηθά τις προσπάθειες που γίνονται για την αναδιάρθρωση και τη βιωσιμότητα των ΚΑ και απηύθυνε έκκληση προς το προσωπικό των ΚΑ, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, «να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο πείσμα σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα που έχουμε ξεκινήσει και είμαι βέβαιος ότι θα το φέρουμε εις πέρας».

Είχε λεχθεί από την αρχή ότι θα γίνουν θυσίες, είπε ο κ. Σταύρου, «και δεν πιστεύω να υπήρχε κανένας εντός ή εκτός των ΚΑ που να πιστεύει ότι μπορεί να γίνει όλο αυτό το εγχείρημα και να πετύχει αν δεν υπήρχαν θυσίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα