Υπερκοστολόγηση του Ακτινοθεραπευτικού Λεμεσού καταγγέλλει ο ΕΛΑΖΩ

11:52 9/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Σύνδεσμος «Ελπίζω – Αγωνίζομαι – Ζω» (ΕΛΑΖΩ) αναφέρει ότι «ενώ εντοπίζεται υπερκοστολόγηση της προσφοράς για το Ακτινοθραπευτικό της Λεμεσού, ύψους μεταξύ τεσσάρων με έξι εκατομμυρίων εκ, εντούτοις αθωώνονται οι λειτουργοί γιατί τάχατες είχαν έλλειψη εμπειρογνωμοσύνης».

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΛΑΖΩ επικαλείται ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαριλένας Παναγή σε κυπριακή εφημερίδα με τίτλο «Αθωωτικό πόρισμα για υπερτιμολόγηση για το ακτινοθεραπευτικό- Ολοι ‘κούππα άπαννη’ για

καπέλο 4 εκ.».

Ο ΕΛΑΖΩ αναφέρει πως το ερώτημα που προκύπτει είναι «πώς γίνεται εμείς του ΕΛΑΖΩ να αναζητούμε συμβούλους ειδικούς στο θέμα δημιουργίας ακτινοθεραπευτικών και να υποβάλλουμε οικονομικές καταστάσεις μέσα στα πλαίσια της λογικής, της εντιμότητας και του σεβασμού του κρατικού χρήματος, ενώ έμπειροι κρατικοί λειτουργοί που για χρόνια ετοιμάζουν προσφορές υπερτιμολόγησαν το Ακτινοθεραπυτικό της Λεμεσού κατά τέσσερα με έξι εκατομμύρια».

«Γιατί, αφού είχαν ‘έλλειψη εμπειρογνωμοσύνης’ δεν ζήτησαν να έχουν τη βοήθεια συμβούλων, όπως κάναμε εμείς», διερωτάται ο ΕΛΑΖΩ.

Αναφέρει ότι «ένας από τους εμπλεκόμενους στις προσφορές της Λεμεσού είναι ο άνθρωπος που πέταξε στα σκουπίδια δύο ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα κοβαλτίου και που συνέβαλε στη λεγόμενη εξαφάνιση του ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος επιφανειακής ακτινοβολίας ΡΑΝΤΑΚ».

Ο ΕΛΑΖΩ αναφέρει ότι από την πλευρά του «καταγγείλαμε στην Αστυνομία και με έγγραφα αποδείξαμε ότι είναι εσκεμμένη ενέργεια ώστε να μην λειτουργήσει Κρατικό Ογκολογικό στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και όμως… η Αστυνομία έκρυψε κάτω από το χαλί την όλη υπόθεση και ουσιαστικά τον απάλλαξε, αφού αποσιώπησε την υπόθεση».

Σύμφωνα με τον ΕΛΑΖΩ, «η συνωμοσία και οι τρικλοποδιές από πολυμήχανους κρατικούς λειτουργούς, η λεηλασία κρατικής περιουσίας, η ανέχεια και αποσιώπηση, η ατιμωρησία των δολοπλόκων κρατικών λειτουργών τους μεταμόρφωσε σε Λερναία Υδρα και τους επιτρέπει να κάνουν ότι θέλουν χάριν του εύκολου οικονομικού οφέλους, αφού δεν φοβούνται την ύπαρξη τιμωρίας».

«Αντί τα συμφέροντα του κράτους να καθοδηγούν τις σκέψεις και τις πράξεις τους, εντούτοις καθοδηγούνται από προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα και ουδέποτε το Κράτος έβαλε το μαχαίρι βαθιά στον κόκαλο, έτσι οι ένοχοι και οι συνένοχοι λαφυραγωγούν σε βάρος του κυπριακού λαού και του κρατικού χρήματος γιατί η συγκάλυψη και η ανέχεια τους θέτει υπεράνω υποψίας», αναφέρει ο ΕΛΑΖΩ.

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι «οι έννοιες Κράτος Δικαίου, Χρηστή Διοίκηση και Δημόσιο Συμφέρον, είναι ουτοπία… εκτός κι αν κλέβει κάποιος πενταροδεκάρες, τότε η Αστυνομία και η Γενική Εισαγγελία οδηγούν τους παρανομούντες στα Δικαστήρια τα οποία τους καταδικάζουν, ενώ οι άλλοι είναι υπεράνω υποψίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα