Σύγκληση εθνικής σύσκεψης ζητούν και οι Οικολόγοι

11:42 9/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη συμφωνία τους με την πρόταση του Προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σύγκληση εθνικής σύσκεψης για την οικονομία, εξεδήλωσαν σήμερα οι Οικολόγοι, οι οποίοι ωστόσο διαφωνούν με τη χρήση του όρου «μνημόνιο», προτείνοντας τη χρήση του όρου σχέδιο ή συμφωνία.

Ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αναφέρει ότι η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρη Συλλούρη,

σχετικά με την επιστολή του ημερομηνίας 7 Μαΐου 2012 προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία του ζητούσε τη σύγκληση εθνικής σύσκεψης για την οικονομία και τη συγκρότηση «κυπριακής ιδιοκτησίας μνημονίου».

«Η χάραξη μιας βιώσιμης και αειφορικής στρατηγικής αντιμετώπισης των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία και των σοβαρών επιπτώσεων στην κυπριακή κοινωνία είναι υπόθεση στην οποία έχουν καθήκον και δικαίωμα να συμμετάσχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι.

Εκφράζουν ωστόσο τη διαφωνία τους με τη χρήση του όρου «μνημόνιο», υποδεικνύοντας πως «μοιάζει με την ιστορία που για να μην σε σκοτώσουν εγκληματίες, επιλέγεις την αυτοκτονία».

«Εμείς προτιμούμε πιο αισιόδοξη και ελπιδοφόρα προσέγγιση. Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη, στη βιώσιμη αειφορική πράσινη ανάπτυξη και όχι στη λιτότητα και τις περικοπές. Είναι βεβαίως και αυτές αναγκαίες και χρήσιμες, αλλά μέσα στα πλαίσια μιας συμφωνίας με σαφή αναπτυξιακό προσανατολισμό» αναφέρουν.

«Προτιμούμε λοιπόν τη χρήση του όρου ‘συμφωνία, ή ‘σχέδιο’ παρά τον όρο ‘μνημόνιο’» προσθέτουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα