Το ΕΒΕ Λευκωσία χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης για το Μέγαρο Πολιτισμού

18:32 27/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας χαιρετίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να προωθηθεί η κατασκευή του Μεγάρου Πολιτισμού, προσθέτοντας ότι «θεωρεί απαράδεκτο τον πόλεμο που διεξάγεται από ορισμένα κυβερνητικά τμήματα και από μερίδα του Τύπου με στόχο τη ματαίωση του σημαντικού αυτού έργου για την Πρωτεύουσα».

Το Μέγαρο Πολιτισμού, προσθέτει το ΕΒΕΛ, αποτελεί έργο εξαιρετικής σημασίας αστικής και οικονομικής ανάπτυξης της διχοτομημένης πόλης της Λευκωσίας, που θα ενισχύσει την ελκυστικότητα

του τουριστικού προϊόντος μέσω του Πολιτιστικού Τουρισμού και καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση στην υλοποίηση της απόφασης της για την κατασκευή του έργου.

Καλεί επίσης  τη Γενικό Ελεγκτή να διερευνήσει εάν το δεσμευμένο κονδύλι των 68 εκ. ευρώ που θα είναι η κρατική δαπάνη για υλοποίηση του έργου εξακολουθεί να βρίσκεται  στα ταμεία του κράτους ή έχει παραχωρηθεί για άλλα έργα χωρίς την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Τέλος, το ΕΒΕ Λευκωσίας αναφέρει ότι με την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του έργου θα τονωθεί η οικοδομική βιομηχανία σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, αφού αναμένεται ότι συνολικά θα εργοδοτηθούν περίπου 1.500 άτομα όλων των ειδικοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα