Να εγκρίνουν τα έγγραφα ως βάση συνεργασίας με το ΔΗΣΥ κάλεσε την ΚΕ ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

18:22 27/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνέρχεται από τις 16:00 η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ για να πάρει την τελική απόφαση του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.

Σε ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κάλεσε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να εγκρίνουν το περιεχόμενο των τεσσάρων εγγράφων που έχει αποδώσει ο διάλογος με το ΔΗΣΥ, «ως μια αφετηριακή βάση

για συνεργασία με τον ΔΗΣΥ και, ενδεχομένως, και με άλλες πολιτικές δυνάμεις, στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Φεβράρη».

Ο κ. Καρογιάν κάλεσε τα μέλη της ΚΕ “να ψηφίσουμε υπέρ ή κατά ενός ολοκληρωμένου, πραγματιστικού και συλλογικού σχεδίου διάσωσης της πατρίδας μας και εξασφάλισης του μέλλοντος της”.

Με βάση την προηγούμενη απόφαση της ΚΕ, στη σημερινή συνεδρία αξιολογούνται τα αποτελέσματα του διαλόγου και των διερευνητικών επαφών που είχε το ΔΗΚΟ με το ΔΗΣΥ και κόμματα του ενδιάμεσου χώρου.

Ο διάλογος του ΔΗΚΟ με το ΔΗΣΥ έχει αποδώσει τέσσερα έγγραφα (περιγράμματα πολιτικής) στο Κυπριακό, την οικονομία, την ενέργεια και τη μεταρρύθμιση του κράτους και τον εκσυγχρονισμό των θεσμών.

Μιλώντας στα μέλη της ΚΕ του ΔΗΚΟ, ο κ. Καρογιάν αναφερόμενος στο περίγραμμα θέσεων του ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ στο Κυπριακό είπε ότι στα χέρια του έχει μια περαιτέρω δήλωση/δέσμευση του κ. Αναστασιάδη, στην οποία λέει ότι  η απόρριψη του σχεδίου Ανάν είναι απόλυτα σεβαστή κι ότι η επαναφορά του σχεδίου στο σύνολο ή με παραλλαγές δεν μπορεί να γίνει σεβαστή.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Καρογιάν είπε ότι όσο υπάρχει έστω κι ένας Δηκοϊκός υπάρχει και Κύπρος, ελπίδα, προοπτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα