Με ενότητα θα περάσουμε τις νέες συμπληγάδες διαμήνυσε ο Προεδρεύων της Βουλής

18:22 27/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει ένα ακόμα πρόβλημα, την οικονομική κρίση, ]αλλά με συλλογικότητα και ενότητα στις προσπάθειές μας θα περάσουμε από τις νέες αυτές συμπληγάδες και θα ευοδωθούν οι στόχοι μας για ανάπτυξη, σταθερότητα και ευημερία του λαού μας, ήταν το μήνυμα του Προεδρεύοντος της Βουλής Νίκου Αναστασιάδη

σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του για την πεντηκοστή δεύτερη επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας, που γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου.

«Με την ευκαιρία αυτή αποτίνουμε φόρο τιμής και τιμούμε όλους όσοι αγωνίστηκαν για τη δημιουργία του κυπριακού κράτους και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία, τους αγωνιστές του 1955-59, όλους όσοι υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία και την πατρίδα κατά το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην πρόοδο και την ανάδειξη της Κύπρου και της κοινωνίας της, στην όποια έκφανση της πολιτικής, πολιτιστικής, επιστημονικής και οικονομικής ζωής», είπε.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των 52 χρόνων της ύπαρξής της η Κυπριακή Δημοκρατία πέτυχε μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες πολλά.

«Η συνεχής προσπάθεια που καταβλήθηκε για πρόοδο και ανάπτυξη συνέβαλε στην πρόοδο του λαού της, στην οικοδόμηση της δημοκρατίας και στο σεβασμό των δικαιωμάτων του πολίτη. Ταυτόχρονα, γνώρισε στιγμές διεθνούς καταξίωσης, μεταξύ άλλων επιτυγχάνοντας την πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας σήμερα έχει την τιμή να προεδρεύει, αλλά και στη Ζώνη του Ευρώ», πρόσθεσε.

Οικοδομώντας, συνέχισε, τη διεθνή της δραστηριότητα στη συνεχή υπεράσπιση των αρχών του διεθνούς δικαίου και στο σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η Κύπρος, έχει κατακτήσει μια σημαντική θέση στον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη.

«Την ίδια ώρα ο λαός μας δυστυχώς συνεχίζει να βιώνει τις συνέπειες της τραγωδίας του ’74 και να αγωνίζεται για την αποκατάσταση των δικαίων και των δικαιωμάτων του και για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και ενότητας της Κύπρου. Τονίζουμε για μια ακόμα φορά τη δέσμευσή μας για συνέχιση του αγώνα για εξεύρεση μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, μιας λύσης στη βάση των αρχών και ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, στη βάση των αξιών στις οποίες οικοδομήθηκε και εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπλήρωσε.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε, παράλληλα, ότι «η πατρίδα μας καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει ένα ακόμα πρόβλημα, την οικονομική κρίση, που κτύπησε δυστυχώς και τη δική μας πόρτα».

«Καλούμαστε σήμερα όλοι μας να πάρουμε δύσκολες, οδυνηρές, αποφάσεις, που θα μας οδηγήσουν ωστόσο, να αγωνιστούμε γι αυτό, προκειμένου να πετύχουμε καλύτερες μέρες. Η δεινή θέση στην οποία σήμερα βρισκόμαστε δεν πρέπει να μας πτοήσει. Με συλλογικότητα και ενότητα στις προσπάθειές μας θα περάσουμε, είμαι βέβαιος, από τις νέες αυτές συμπληγάδες και θα ευοδωθούν οι στόχοι μας για ανάπτυξη, σταθερότητα και ευημερία του λαού μας», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα