Η αγορά των μετοχών του Σίγμα δεν ήταν μυστική, δηλώνει ο Κρασοπούλης στη δίκη για το φόνο Χατζηκωστή

17:43 27/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα αδέλφια Ελενα Σκορδέλη(φώτο)  και Αναστάσιος Κρασοπούλης αγόρασαν το πρώτο 5% των μετοχών του Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμού «Σίγμα» από τον Γιώργο Καλλή, ο οποίος αρχικά είχε ενδιαφερθεί να αγοράσει το τεμάχιο γης που ετοιμαζόταν να αναπτύξει η οικογένεια Κρασοπούλη στον Κάθηκα, αλλά επειδή αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα με τις τράπεζες αναθεώρησε την απόφαση του και έκανε λόγο

στον Κρασοπούλη για τις μετοχές του «Σίγμα» που κατείχε, κατάθεσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου στην πρωινή ακροαματική διαδικασία της 27ης Ιουλίου, εξεταζόμενος ο 2ος κατηγορούμενος για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή, Αναστάσιος Κρασοπούλης.

Ο κ. Κρασοπούλης είπε πως επειδή ο ίδιος δεν γνώριζε από μετοχές, ερεύνησε το θέμα της αγοράς των μετοχών του «Σίγμα» η αδελφή του Ειρήνη, που είναι οικονομολόγος και αφού αποφάνθηκε ότι επρόκειτο για καλή επένδυση, η οικογένεια προχώρησε στην αγορά του 5% των μετοχών Καλλή, καταβάλλοντας ως προκαταβολή 50.000 ευρώ.

Ο 2ος κατηγορούμενος είπε ακόμα ότι ζητήθηκε αρχικά οι μετοχές να μεταβιβαστούν στην εταιρεία «Ταμασιάνα», αλλά προβλήθηκαν αντιρρήσεις από το «Σίγμα» που δεν επιθυμούσε την εγγραφή μετοχών του σε άλλη εταιρεία και τελικά αυτές μεταβιβάστηκαν στο δικό του όνομα και της 3ης κατηγορούμενης Ελλης Σκορδέλη».

Συνεχίζοντας είπε επίσης ότι όταν οι Ρέα Αντρονίκου έμαθε για την αγορά των μετοχών από τα δύο αδέλφια ζήτησε από την Ελλη Σκορδέλη να γνωριστούν και έτσι γνωρίστηκαν. Πρόσθεσε πως η αγορά δεν ήταν μυστική και ως εκ τούτου θα μπορούσε ευκόλως περιέλθει σε γνώση της κ. Ανδρονίκου.

Σε αυτό το σημείο της εξέτασης διεκόπη η ακροαματική διαδικασία για να συνεχιστεί το απόγευμα (15.00).

Ο Κρασοπούλης είπε στο Κακουργιοδικείο ότι από το 2009 εργαζόταν στο Τμήμα Χωρομετρίας των Δημοσίων Εργων και ότι γύρω στις 14.00 που τέλειωνε τη δουλειά του περνούσε από τη Δευτερά, όπου παραλάμβανε την κόρη του Αντωνία από το νηπιαγωγείο και επέστρεφε στο σπίτι του στα Πέρα Ορεινής, όπου αφού ξεκουραζόταν μέχρι τις 18.00 πήγαινε στο Ταμασιάνα για να διεκπεραιώσει την προετοιμασία των όποιων δεξιώσεων είχε αναλάβει η επιχείρηση και γύρω στις 22.00 επέστρεφε σπίτι του.

Διευκρίνισε πως το Ταμασιάνα δεν λειτουργούσε ως σύνηθες εστιατόριο καθημερινών υπηρεσιών, αλλά μόνο ως αίθουσα δεξιώσεων, ενώ ανέφερε πως κάποιες φορές έκανε και συναντήσεις στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ανάπτυξης γης της οικογένειας του.

Κληθείς από το Δικηγόρο του Μάριο Γεωργίου να δηλώσει στο Κακουργιοδικείο εάν υιοθετεί το περιεχόμενο της κατάθεσης που έδωσε στην Αστυνομία στις 12 Ιανουαρίου 2012, είπε θέλει να διορθώσει τη κατάθεση του αναφορικά με τις συναντήσεις που είχε με τον Κωστή Χατζηκωστή, που δεν ήταν δύο, όπως ανέφερε στην κατάθεση του, αλλά μία και πραγματοποιήθηκε στο Χίλτον. Είπε ακόμα πως συναντήθηκε και μια φορά με τον Πάμπο Παπαγεωργίου και ανέφερε ότι υιοθετεί όλο το υπόλοιπο περιεχόμενο αυτής του της κατάθεσης.

Ερωτηθείς από το Δικηγόρο του για τις ενέργειες που είχε κάνει την ημέρα της σύλληψης του, την 21η Ιανο

Keywords
Τυχαία Θέματα