Τη λίστα του νέου «υπουργικού» παρέδωσε στον Έρογλου ο Γιοργκαντζίογλου

14:50 30/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στον Ντερβίς Έρογλου παρέδωσε λίγο μετά τη μία μετά το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου την λίστα με τα ονόματα του νέου «υπουργικού συμβουλίου», μετά την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Δημοκρατικό κόμμα – Εθνικές δυνάμεις του Σερντάρ Ντενκτάς.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης ευχήθηκε καλορίζικη η νέα “κυβέρνηση” και αναφέρθηκε σε δύσκολο χρονικό διάστημα που διανύεται. Αναμένεται τώρα η έγκριση του νέου “υπουργικού συμβουλίου” από τον κ. Έρογλου.

Σύμφωνα με τη σύνθεση που δημοσιεύουν τ/κ ιστοσελίδες: «πρωθυπουργός» της νέας «κυβέρνησης συνασπισμού» είναι ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, «υπουργός» εσωτερικών ο Αχμέτ Γκιουλλέ (ΡΤΚ), δημοσιονομικών ο Ζερέν Μουνγκάν (ΡΤΚ), εξωτερικών ο Οζντίλ Ναμί (ΡΤΚ), γεωργίας ο Οντέρ Σενάρογλου (ΡΤΚ), εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων, Τεμπερουκέν Ουλουτσάι (ΡΤΚ), υγείας, Αμπάς Σινάι (ΡΤΚ).
Σημειώνεται ότι το ΡΤΚ δεν είχε δημοσιεύσει τα ονόματα των «υπουργών» του και επί αυτού είχε χθες ολοήμερες διαβουλεύσεις στα εσωκομματικά του όργανα.

Σε αντίθεση, το Δημοκρατικό κόμμα, ανακοίνωσε χθες επισήμως την λίστα των δικών του «υπουργών». Σύμφωνα με αυτή, «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός» οικονομίας και τουρισμού είναι ο Σερντάρ Ντενκτάς, μεταφορών και επικοινωνιών, ο Αχμέτ Κασίφ (πρώην αντάρτης «βουλευτής» του ΚΕΕ), εθνικής παιδείας, νεολαίας και αθλητισμού, Μουσταφά Αραμπατζίογλου και περιβάλλοντος και φυσικών πόρων, Χαμίτ Μπακιρτζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα