Το ΑΚΕΛ καλεί την Κυβέρνηση να επαναφέρει τα Ν/σ για την ΤΑ

14:08 30/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ, δια του Επικεφαλής του Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος, Σταύρου Γερολατσίτη, κάλεσε το Υπουργείο Εσωτερικών να φροντίσει για την επαναφορά των νομοσχεδίων της προηγούμενης κυβέρνησης, τα οποία αφορούσαν τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και «προέκυψαν μέσα από πολύμηνο διάλογο μεταξύ εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των οποίων η συζήτηση στη Βουλή είχε αρχίσει, αλλά διακόπηκε αυθαίρετα

από το Συναγερμό, που αποτελεί σήμερα την παρούσα κυβέρνηση».

Όπως είπε ο κ. Γερολατσίτης, οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών στο κρατικό κανάλι αναφορικά με τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντί να διαφωτίζουν για τις προθέσεις ή και αποφάσεις του Υπουργείου του, περιορίζονται και πάλιν σε απαξιωτικές αναφορές για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που διαγράφουν τη συνεχή προσφορά του και προσβάλλουν τους εκλεγμένους αξιωματούχους.

Παράλληλα, συνέχισε, παραμένει το αλαλούμ που προκλήθηκε από προγενέστερες παρόμοιες δηλώσεις του Υπουργού, τις γραπτές θέσεις που εξέφρασε η Επίτροπος Μεταρρύθμισης στην Ένωση Δήμων σε σχέση με τη μεταρρύθμιση αλλά και τη δέσμευση του Προέδρου κ. Αναστασιάδη για διατήρηση των δήμων. Οι μεταξύ τους αντιφάσεις καταδεικνύουν ασυνεννοησία, ανυπαρξία στοχευμένης μεταρρυθμιστικής πολιτικής, ενώ απουσιάζουν παντελώς οι όποιες αναφορές ή θέσεις για τις Κοινότητες, είπε.

Το ΑΚΕΛ, ανέφερε, θα υπερασπιστεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθότι πρόκειται για θεσμό δημοκρατικό και αποδοτικό. Παράλληλα είπε ότι η ετοιμότητα του ΑΚΕΛ για διάλογο και συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι δεδομένη. Στο πλαίσιο όμως, του σεβασμού της μέχρι σήμερα επιτυχούς δράσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της προσήλωσης στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της αναγνώρισης των ιδιαιτεροτήτων της κυπριακής πραγματικότητας και της βούλησης, ώστε η μεταρρυθμιστική προσπάθεια να λειτουργήσει προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα