Ιστορική μέρα για το ΠΚ με την έναρξη λειτουργίας Ιατρικής Σχολής

14:03 30/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ως ιστορική – με την έναρξη λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής – χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Πρύτανης Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, αφού όπως σημείωσε ένα όραμα χρόνων έγινε πραγματικότητα με πολλούς κόπους.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι στις 3 Οκτωβρίου, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη θα

γίνουν κάποιες σημαντικές εξαγγελίες γύρω από την Ιατρική Σχολή, που “πραγματικά τη βάζουν σε μια καινούργια εποχή”.

Σε εκδήλωση καλωσορίσματος των 37 πρώτων φοιτητών της Ιατρικής Σχολής που έχουν εισαχθεί με εξαιρετικές επιδόσεις, ο κ. Χριστοφίδης τους κάλεσε να τιμήσουν την Σχολή, αναφέροντας τους ότι δεν είναι οι οποιοδήποτε φοιτητές αλλά “η κρέμα” αυτής της κοινωνίας που για να πάει μπροστά πρέπει να ξεπεράσει τη μετριότητα και να φθάσει σε άλλα επίπεδα.

“Είναι με μεγάλη συγκίνηση που σας υποδεχόμαστε. Είμαι σίγουρος ότι αποτελείται κομμάτι που λέγεται Ιατρική Σχολή του ΠΚ και από εσάς θα εξαρτηθούν πάρα πολλά”, σημείωσε ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στην ίδρυση της Σχολής.

Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στη σημασία του Πανεπιστημίου Κύπρου που το 2014 κλείνει 25 χρόνια ζωής και καρποφόρας δημιουργίας.

Απευθυνόμενους στους φοιτητές της Ιατρικής, ο Πρύτανης τους είπε πως “έρχεστε σε ένα καλό σχολείο με πολύ καλές προοπτικές. Το ΠΚ είναι ένα εθνικό πλάνο-σχέδιο το οποίο πάει πάρα πολύ καλά παρά τις οικονομικές συγκυρίες που περνούμε. Είστε μια τυχερή γενιά που έρχεται σε μια Πανεπιστημιούπολη που έχει μια πολύ καλή υποδομή, ανθρώπινη αλλά και υλικοτεχνική”.

Ανέφερε ότι αρχές του 2015 θα λειτουργήσει και η νέα βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου. Είπε πως φιλοδοξία του ΠΚ των 7 χιλ. φοιτητών και των 350 περίπου καθηγητών, είναι πριν από 2020 να είναι ανάμεσα στα 200 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου.

Με την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής, σημείωσε, θα ανεβούμε τα σκαλιά ακόμη πιο γρήγορα γιατί αυτός ο τόπος έχει το δικαίωμα να έχει ένα Πανεπιστήμιο ανάμεσα στα 200 καλύτερα του κόσμου.

Σε χαιρετισμούς τους τόσο ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής Ανδρέας Αδάμ, αλλά και ο Διευθυντής Σπουδών Φάσης ΙΙΙ Ζαχαρίας Ζαχαρίου, καλωσορίζοντας τους φοιτητές εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι αυτοί θα την τιμήσουν και ότι η Κύπρος θα είναι περήφανη για τους πρώτους γιατρούς που θα σπουδάσουν στην χώρα.

Ο Κοσμήτορας Ανδρέας Αδάμ απευθυνόμενος στους φοιτητές τούς είπε ότι “σήμερα γράφετε ιστορία. Ξεκινάτε τη φοίτησή σας στην πρώτη κυπριακή Ιατρική Σχολή – ένα ίδρυμα που θα δημιουργήσει τοπικές προδιαγραφές για την εξάσκηση της ιατρικής στον τόπο μας και θα αλλάξει παντελώς όλα όσα σχετίζονται με την ιατρική στην Κύπρο.

Ανέφερε ότι η Σχολή θα βελτιώσει την περίθαλψη των Κυπρίων ασθενών, θα εξυψώσει το επίπεδο της μεταπτυχιακής ιατρικής εκπαίδευσης και θα φέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη στο νησί.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Ιατρικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Ευαγόρας Νικολαϊδης απευθυνόμενος στους φοιτητές, τους είπε πως “σήμερα σημειώνεται το πρώτο βήμα μεταβολής σας σε γιατρούς. Είναι μια βαθμιαία διαδικασία που θα διαρκέσει θεωρητικά έξι χρόνια αλλά παράλληλα θα παραμείνετε πάντα φοιτητές, γιατί η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ και η ιατρική συνεχώς μεταβάλλεται και προοδεύει”.

Keywords
Τυχαία Θέματα