Συναντήσεις με στόχο την διαφάλιση των ταμείων προνοίας θα επιδιώξει η ΕΤΥΚ

18:13 3/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν και να ρυθμιστούν όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν τα Ταμεία Προνοίας των συναδέλφων, θα επιδιώξει το συντομότερο η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΚ).

Με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας

σημερινής συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου για να μελέτη των εξελίξεων όπως έχουν διαμορφωθεί μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου να εξαγγείλει μονομερώς σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης, η ΕΤΥΚ προειδοποιεί πως δεν θα μείνει απαθής σε περίπτωση πως δεν επιβεβαιωθούν οι δεσμεύσεις για την διασφάλιση των ταμείων προνοίας.

“Αν οι συναντήσεις μας των προσεχών ημερών δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα, με βάση και τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την Κυβέρνηση και τη Βουλή για διασφάλιση των Ταμείων Προνοίας, τότε θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως η ΕΤΥΚ δεν θα μείνει απαθής” αναφέρει η ΕΤΥΚ και προσθέτει: “Έχουμε σαν Οργάνωση επιδείξει μέχρι σήμερα, ίσως, περισσότερη αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα στις αποφάσεις και στις ενέργειες μας από την απαιτούμενη. Ας μην ερμηνεύσει κανένας τη στάση μας αυτή σαν αδυναμία γιατί θα βρεθεί σίγουρα προ απροόπτου και τότε θα πρέπει να αναλάβει και τις ευθύνες του”.

Στην ανακοίνωσή της, η συντεχνία επαναλαμβάνει πως οι πιθανότητες επιτυχίας του σχεδίου “είναι περιορισμένες και η πιθανότατα αδιεξόδου είναι ορατή” και προσθέτει πως “σε μια τέτοια περίπτωση οι ευθύνες θα βαραίνουν αποκλειστικά την πλευρά που έχει πάρει αυτές τις λανθασμένες αποφάσεις”.

Η συντεχνία επικρίνει τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΣ της Τράπεζας Σοφοκλή Μιχαηλίδη ως “σαφέστατη προσπάθεια εξάσκησης ψυχολογικής πίεσης στους συναδέλφους” και προειδοποιεί πως “παρόμοιες ενέργειες δεν θα γίνουν ανεχτές”.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσής μας επαναβεβαίωσε τη θέση πως δεν θα αποδεχθεί σε καμιά περίπτωση οποιονδήποτε έμμεσο ή άμεσο εκβιασμό, εκφοβισμό ή πιέσεις συναδέλφων για να αποδεχθούν το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης”, τονίζει.

Χαρακτηρίζει το σχέδιο ασαφές, διευκρινίζοντας πως η πιο σοβαρή ασάφεια εστιάζεται στο γεγονός ότι, το ΔΣ δεν είναι σε θέση να δώσουν απαντήσεις όσον αφορά το τι θα πάρει αφυπηρετώντας ένας συνάδελφος από το Ταμείο Προνοίας του.

“Πέραν του ποσού που έχει χαθεί και κουρευτεί και για το οποίο αναμένεται η ρύθμιση για κάλυψης της ζημιάς από το κράτος, δεν υπάρχει απάντηση ούτε για το μη κουρεμένο ποσό, το οποίο είναι δεσμευμένο”, σημειώνει η ΕΤΥΚ, προσθέτοντας πως “δεν αποτελεί απάντηση ή άλλοθι το ότι η Τράπεζα δεν έχει να κάνει τίποτε με τα Ταμεία Προνοίας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα