Συζήτηση χωρίς ψήφισμα για την ΕΡΤ στο Ευρωκοινοβούλιο

18:13 3/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με ελάχιστη συμμετοχή ευρωβουλευτών, χωρίς την παρουσία των αρχηγών των μεγάλων πολιτικών ομάδων και με εμφανή την προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διεξήχθη η συζήτηση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από την ελληνική κυβέρνηση.

Σ` αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι, όπως αποφάσισε η διάσκεψη των προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, δεν πρόκειται να υπάρξει ψήφισμα για το θέμα του λουκέτου στην ΕΡΤ.

Ο

εκπρόσωπος της Λιθουανικής Προεδρίας, στην επίσημη πρώτη εμφάνιση του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν έχει συζητήσει το θέμα του κλεισίματος της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Δεν είμαι σε θέση να συνεισφέρω στην συζήτηση σας, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν είναι σκόπιμο να πάρει θέση το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σ` ένα θέμα καθαρά ελληνικό.

Στο ίδιο μήκος κύματος αλλά περισσότερο διπλωματικά εκφράσθηκε και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Σλοβάκος Επίτροπος Σέφκοβιτς, που δήλωσε μεν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει την ανεξάρτητη λειτουργία των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών αλλά διευκρίνισε ότι η Κομισιόν δεν μπορεί να επιβάλλει στα κράτη-μέλη το πως θα ρυθμίσουν τα του οίκου τους.

Η πράξη της ελληνικής κυβέρνησης, να βάλει λουκέτο στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, θα πρέπει να ειδωθεί μέσα από την γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, για την την δημοσιονομική της εξυγίανση, τόνισε ο Επίτροπος.

Η όλη συζήτηση, ωστόσο, εξελίχθηκε σε μία ελληνο-ελληνική διαμάχη μεταξύ των Ελλήνων ευρωβουλευτών , που μετέφεραν μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, τις αντιπαραθέσεις των πολιτικών τους κομμάτων για το υπέρ ή το κατά στην κυβερνητική απόφαση να κλείσει την ΕΡΤ.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι, σε κανέναν δεν έκαναν εντύπωση οι απόψεις Ευρωπαίων ευρωβουλευτών που υποστήριξαν ξεκάθαρα ότι, η απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ υπαγορεύθηκε από τις εντολές της Τροϊκας, για άμεση απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων από τον δημόσιο τομέα της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα