Το ΕΥΡΩΚΟ κάλεσε Τράπεζα Κύπρου και ΕΤΥΚ να επιδείξουν διαλλακτικότητα

17:23 3/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς τη Διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου και προς τη συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων να επιδείξουν διαλλακτική διάθεση σε σχέση με το σχέδιο εθελούσιας εξόδου εργαζομένων στην Τράπεζα Κύπρου, απηύθυνε το ΕΥΡΩΚΟ διά του μέλους του Εκτελεστικού του Γραφείου, Αντρέα Τελεβάντου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Τελεβάντος

είπε ότι «η εύθραυστη κατάσταση στην Τράπεζα δεν αντέχει αντιδικίες και απεργίες».

Όπως ανέφερε, «η συνδικαλιστική πλευρά πρέπει να επιδείξει διαλλακτική διάθεση τώρα, πολύ περισσότερο από προηγούμενες εποχές και να εγκαταλείψει κάποια από τα αιτήματα της και η Διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου πρέπει να λειτουργήσει με κατανόηση, ξεκαθαρίζοντας ποια από τα δάνεια των εργαζομένων που θα επιλέξουν την εθελούσια έξοδο θα εξοφληθούν με την αποζημίωση».

Είπε ακόμα ότι «η Διοίκηση της Τράπεζας πρέπει να συνεχίσει το διάλογο και η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων ΕΤΥΚ πρέπει να αφήσει τα μέλη της να αποφασίσουν ανεπηρέαστα».

Ανέφερε επίσης ότι «θα πρέπει να ξεκαθαριστεί και το θέμα με το Ταμείο Υγείας και Ασφάλειας Ζωής που θα δοθεί στους εργαζόμενους».

«Η Ερευνητική για την οικονομία οφείλει να συνεχίσει τη διερεύνηση»

Το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΕΥΡΩΚΟ απηύθυνε έκκληση να τερματιστούν οι δημόσιες αντεγκλήσεις για την Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Τελεβάντος είπε ότι «η Ερευνητική Επιτροπή, ανεξάρτητα από τι θα κάνει η Αστυνομία, οφείλει να συνεχίσει τη διερεύνηση της και να συντάξει το δικό της πόρισμα για να γνωρίζουν οι πολίτες».

Είπε επίσης πως «οι αστυνομικοί ανακριτές που αναμένεται να ερευνήσουν πτυχές της οικονομικής τραγωδία οφείλουν να προχωρήσουν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όμως δεν είναι εφικτό να συνθέσουν ολόκληρη την εικόνα των εγκλημάτων που έχουν συντελεστεί την οικονομία».

Πάταξη της ανεργίας με περιορισμό ξένων εργατών

Η πάταξη της ανεργίας απαιτεί μέτρα περιορισμού του ξένου εργατικού δυναμικού που κατακρατεί θέσεις εργασίας από Κύπριους ανέργους, δήλωσε ο Αντρέας Τελεβάντος.

Υπέδειξε ότι για να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα της ανεργίας επιβάλλονται εφαρμογή του μορατόριουμ για νέες άδειες απασχόλησης αλλοδαπών (τρίτων χωρών) και μη ανανέωση υφιστάμενων αδειών, καθώς και αυστηρή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας ώστε να περιοριστεί ο εκτοπισμός των Κυπρίων ανέργων από την αγορά εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα