Κρίσιμες ώρες για την Αίγυπτο

Κρίσιμες ώρες στην Αίγυπτο, εν αναμονή ανακοίνωσης του στρατού μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου στον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι να παραιτηθεί, όπως δήλωσε στρατιωτική πηγή, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης δεν έχει οριστεί να γίνει κάποια συγκεκριμένη ώρα. Ο στρατός κατέλαβε τo κτίριο της δημόσιας τηλεόρασης που βρίσκεται στο κέντρο του Καΐρου. Πηγές των δυνάμεων ασφαλείας έκαναν
γνωστό πως στρατιώτες με θωρακισμένα οχήματα έχουν αναλάβει την ασφάλεια των στούντιο της κρατικής τηλεόρασης και το προσωπικό που δεν εργάζεται σε ζωντανές εκπομπές έχει εγκαταλείψει το κτίριο.


Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Μόρσι και βρίσκονται αυτήν την ώρα στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου

Εθνική κυβέρνηση συνασπισμού που θα οδηγήσει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές ζήτησε πριν από λίγο μέσω facebook ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμαντ Μόρσι.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «run out» οι εκατοντάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ καλούν τον πρόεδρο Μόρσι να εγκαταλείψει την εξουσία. Το τελεσίγραφο του στρατού έληξε στις 5.30 το απόγευμα ώρα Ελλάδας και από λεπτό σε λεπτό αναμένεται δήλωση του Γενικού Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια μεταδίδει πως η σύσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη και πως οι συζητήσεις περιλαμβάνουν διαβεβαιώσεις από την στρατιωτική ηγεσία προς τους Ισλαμιστές ηγέτες για την ασφάλειά τους.

Από την αρχή των μαζικών διαδηλώσεων που ξέσπασαν στις 30 Ιουνίου μέχρι τώρα περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου Μόρσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα