Στη σύσταση μηχανισμού στήριξης ανέργων προχωρά η ΔΕΟΚ

14:26 13/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ΔΕΟΚ αποφάσισε τη δημιουργία μηχανισμού κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης ανέργων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα φτώχιας και καλεί τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμμετέχουν σε αυτόν. Την απόφαση ανακοίνωσε ο ΓΓ της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους.

Ο κ. Διομήδους είπε πως η εκπεφρασμένη έκφραση πολλών συμπατριωτών μας να βοηθήσουν τον Παναγιώτη Παναγιώτου και κάθε συμπολίτη μας που βιώνει τραγικές καταστάσεις, ενθάρρυναν

τις σκέψεις που είχαμε και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία στήριξης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς ανέργους συμπατριώτες και συμπολίτες μας.

«Αναμένουμε και απαιτούμε από τη συντεταγμένη πολιτεία να ανταποκριθεί στην υποχρέωση της να εφαρμόσει πολιτική και μέτρα κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας, είπε προσθέτοντας πως όταν καθυστερούν οι διαδικασίες και βραχυκυκλώνουν την κρατική πρόνοια λόγω και των σκληρών μέτρων της Τρόικας, πρέπει το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα να αναλάβει επικουρική και συμπληρωματική δράση για οικονομική και υλική στήριξη σε άνεργους ή και δυσπραγούντες συμπατριώτες μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Διομήδους ανέφερε στη συνέχεια πως το Κεντρικό Συμβούλιο της ΔΕΟΚ αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για δημιουργία και λειτουργία μηχανισμού, που θα μπορούσε να αποκληθεί και διαμεσολαβητής, για εξασφάλιση κοινωνικής στήριξης προς ανέργους που βιώνουν σήμερα απάνθρωπες συνθήκες, που θα γίνεται με οργανωμένο, συντονισμένο και διακριτικό τρόπο.

Πρόσθεσε ότι η ΔΕΟΚ θα απευθυνθεί στις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις προτείνοντας διεύρυνση του μηχανισμού σε ευρύτερη συνδικαλιστική προσπάθεια.

Εξήγησε περαιτέρω πως η διαμεσολάβηση θα αφορά τη διοχέτευση στήριξης και αλληλεγγύης (χρημάτων, προϊόντων, υπηρεσιών) από τους συμπατριώτες μας απλούς πολίτες ή επιχειρήσεις στους άνεργους μέσα και ανέφερε ότι ο μηχανισμός θα λειτουργεί υπό την εποπτεία διοικούσας επιτροπής, την οποία θα συνθέτουν ανώτατα στελέχη της ΔΕΟΚ ή άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων που θα αποφασίσουν να συμμετέχουν.

Πρόσθεσε ότι λειτουργία και η διαχείριση θα ανατεθεί σε διαχειριστική ομάδα, την οποία θα συνθέτουν ανεξάρτητες προσωπικότητες με εμπειρία και τεχνογνωσία σε αυτού του είδους δραστηριότητα.

Είπε ακόμα ότι άνοιξε ήδη ο πρώτος τραπεζικός λογαριασμός στη Λαϊκή Τράπεζα, ενώ για υπηρεσίες και στήριξη με προϊόντα θα γίνονται δεκτά μόνο δωροκουπόνια.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο κ. Διομήδους παρέδωσε στον εποχικό ωρομίσθιο Παναγιώτη Παναγιώτου που έχασε τη δουλειά με τα μέτρα της Τρόικας επιταγή 1.000 ευρώ και άλλων 1.000 ευρώ δωροκουπόνια από γνωστό επιχειρηματία.

Ο ίδιος επιχειρηματίας βοηθά με το ίδιο ποσό σε μετρητά και δωροκουπόνια άλλους δύο άνεργους, ανέφερε ο κ. Διομήδους.

Ο κ. Παναγιώτου ευχαρίστησε όλους, όσοι τον βοηθούν ανώνυμους και επώνυμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα