Όλα έτοιμα για τις Προεδρικές εκλογές στη Λάρνακα

13:45 13/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τις τελευταίες οδηγίες στους προεδρεύοντες που θα στελεχώνουν τα εκλογικά κέντρα της Λάρνακας, ενόψει του πρώτου γύρου των Προεδρικών Εκλογών της ερχόμενης Κυριακής 17 Φεβρουαρίου, έδωσε σήμερα ο Γενικός Έφορος Εκλογών Ανδρέας Ασσιώτης. Οι προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων θα παραλάβουν τις κάλπες την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, τις οποίες θα έχουν υπό τη φύλαξή τους μέχρι την Κυριακή 17 του μήνα, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ασσιώτης είπε πως «σήμερα ολοκληρώνουμε τις επισκέψεις στις επαρχίες και στους Εφόρους Εκλογής για να συναντήσουμε τους προεδρεύοντες

των εκλογικών κέντρων και να δώσουμε τις τελευταίες οδηγίες. Το συμπέρασμα από τις επισκέψεις αυτές είναι ότι όλα είναι έτοιμα για τη διενέργεια των προεδρικών εκλογών» είπε και πρόσθεσε πως «έχω συναντηθεί το πρωί και με τους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων του εξωτερικού, οι οποίοι ετοιμάζονται τις επόμενες 1-2 μέρες να αναχωρήσουν για τις χώρες που θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα».

Σημείωσε ότι «σήμερα στη Λάρνακα μαζί με τον Επαρχο, Εφορο Εκλογής έχουμε διαπιστώσει την ολοκλήρωση των προετοιμασιών. Την Παρασκευή οι προεδρεύοντες θα παραλάβουν τις κάλπες για να ετοιμαστούν για την Κυριακή και ο προγραμματισμός μας είναι να αποπερατωθεί αυτή η εργασία άψογα και χωρίς κανένα πρόβλημα».

Από την πλευρά του ο Έπαρχος Λάρνακας, Μάριος Παναγίδης ανέφερε ότι «έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες που αφορούν την εκλογική διαδικασία. Έχουν εκπαιδευτεί σε τρεις σειρές εκπαιδευτικών σεμιναρίων όλοι όσοι θα απαρτίζουν τα εκλογικά κέντρα όπως οι προεδρεύοντες, οι βοηθοί, οι δημόσιοι λειτουργοί αλλά και οι άνεργοι επιστήμονες και είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας τόσο για την πρώτη Κυριακή όσο και για την δεύτερη εάν και εφόσον υπάρξει».

Στη Λάρνακα θα λειτουργήσουν συνολικά 183 Εκλογικά Κέντρα και πιο συγκεκριμένα στις ενορίες του Δήμου Λάρνακας θα λειτουργήσουν 65, στον Δήμο Αραδίππου 17, στον Δήμο Αθηένου 6, στον Δήμο Δρομολαξιάς –Μενεού 10, στο Δήμο Λειβαδιών 7 και στο Δήμο Πάνω Λευκάρων 2. Στις διάφορες Κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας θα λειτουργήσουν συνολικά 76 εκλογικά κέντρα.

Τα μεγαλύτερα εκλογικά κέντρα είναι στην Αραδίππου με 640 και 636 εκλογείς αντίστοιχα και στο Καλό Χωριό με 634 εκλογείς. Τα μικρότερα εκλογικά κέντρα είναι στην Μελίνη με 82 εκλογείς, στη Βαβατσινιά με 91, στο Αβδελλερό με 131 και στο Κάτω Δρυ με επίσης 131 εκλογείς.

Θα λειτουργήσουν επίσης τρία εκλογικά τμήματα τα οποία θα συνενωθούν με άλλες Κοινότητες, δηλαδή οι Αγγλισίδες με τη Μεννόγια, η Βάβλα με τη Λάγια και ο Κόρνος με τον Δελίκηπο.

Ο αριθμός των Εγγεγραμμένων Εκλογέων έφτασε τις 90.694 σε σύγκριση με τους Εγγεγραμμένους Εκλογείς του 2008 που ήταν 86.864.

Keywords
Τυχαία Θέματα