ΕΥΡΩΚΟ: Να προλάβουμε εκροή καταθέσεων και επενδύσεων

13:55 13/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα για κούρεμα των καταθέσεων, βλάπτουν την προσπάθεια μας για αντιμετώπιση της κρίσης, πλήττουν τη διεθνή εικόνα της Κύπρου ως καταθετικού και επενδυτικού κέντρου και αποθαρρύνουν, αυτό που έχουμε πρώτιστη ανάγκη, τις ξένες επενδύσεις, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ, Μιχάλης Γιωργάλλας.

Άμεσα και αποτελεσματικά, είπε, η

Κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί σε καταθέτες και επενδυτές, μετά τα παραπλανητικά δημοσιεύματα ότι αναμένεται κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο.

“Αν θέλουμε να προλάβουμε έγκαιρα τη διαφυγή κεφαλαίων και επενδύσεων εκτός Κύπρου πρέπει να δράσουμε τώρα αξιοποιώντας και προβάλλοντας δηλώσεις, όπως αυτές του Αντιπροέδρου της Κομισιόν Ολι Ρεν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επεξεργάζεται κούρεμα του κυπριακού χρέους.

“Επιβάλλεται να διαφυλάξουμε τον ρόλο της Κύπρου ως καταθετικό και επενδυτικό κέντρο και να αποτρέψουμε την αναστάτωση που προκαλούν στους καταθέτες και επενδυτές δυσφημιστικά δημοσιεύματα τα οποία εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των ανταγωνιστών μας στον τομέα των υπηρεσιών και των επενδύσεων”, κατέληξε.

Οικοδομική βιομηχανία
———
Το ΕΥΡΩΚΟ χαιρέτισε την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των μερών στην οικοδομική βιομηχανία και την άρση των απεργιακών μέτρων.

“Ήμασταν από αυτούς που είχαν επικρίνει τις προηγούμενες μέρες την Υπουργό Εργασίας για τη στάση της, σήμερα οφείλουμε να τη συγχαρούμε γιατί με τους συνεργάτες της έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην επίλυση της διαφοράς. Επίσης συγχαίρουμε τόσο την εργοδοτική πλευρά όσο και τις συντεχνίες, για την απόφαση τους να εγκαταλείψουν το μέγιστο των θέσεων τους για το κοινό καλό”, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ, Μιχάλης Γιωργάλλας.

“Σε μια τέτοια περίοδο, που η ανάπτυξη στον τόπο μας πνέει τα λοίσθια και η ανεργία έφθασε σε πρωτοφανή επίπεδα, η οποιαδήποτε περαιτέρω επιβάρυνση είναι καταστροφική. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι οι ημέρες που έρχονται θα είναι ακόμα δυσκολότερες και όλοι θα πρέπει, στο πλαίσιο κοινωνικής ευαισθησίας και συλλογικότητας, να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία την αυξανόμενη ένταση της κρίσης με γνώμονα το καλό του τόπου και του λαού μας», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα