Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των Ρομά που σχετίζονται με τη μικρή Μαρία

18:19 21/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας, όσον αφορά την υπόθεση της μικρής «Μαρίας» που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα. Πριν από λίγο με απόφαση των Εισαγγελικών Αρχών, η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των δύο Ρομά, στην οικία των οποίων, βρέθηκε το ανήλικο κορίτσι και πρόκειται για τους ΣΑΛΗ Χρήστο του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα

και τη ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή ΣΑΛΗ Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη Λάρισα.

Σε βάρος του ζευγαριού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη από κοινού και υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων κατ’ εξακολούθηση από κοινού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ «η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του αδικήματος της αρπαγής ανηλίκων» και παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν κάτι σχετικό με τους δύο συγκεκριμένους ανθρώπους και γενικότερα με την συναφή υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή, με τον Χ. Σαλή, που εμφανιζόταν ως «πατέρας» της μικρής «Μαρίας» να ισχυρίζεται ότι η βιολογική μητέρα της είναι μία γυναίκα από τη Βουλγαρία, η οποία τούς έδωσε το παιδί με τη θέλησή της, μέσω ενός Βούλγαρου διαμεσολαβητή, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Μετά τον 39χρονο απολογείται η 40χρονη σύζυγος του και αναμένεται η απόφαση των Εισαγγελικών και Ανακριτικών Αρχών για το αν θα προφυλακιστούν ή όχι.

Στο κοριτσάκι διενεργούνται ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί η ηλικία του, η οποία σύμφωνα με τους γιατρούς δεν είναι τεσσάρων αλλά 5 -6 ετών.

Οι Ελληνικές Αρχές που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι ενδέχεται να βρίσκονται στα ίχνη κυκλώματος εμπορίας παιδιών και το ζευγάρι των Ρομά να εμπλέκεται σε αυτό.

Την ίδια στιγμή σήμερα η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε συνοικισμούς και καταυλισμούς Ρομά στο Ζεφύρι και την Αυλίζα Αχαρνών . Στο πλαίσιο της επιχείρησης ελέγχθηκαν 230 άτομα και 50 οχήματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 105 προσαγωγές και εννέα συλλήψεις για διάφορα αδικήματα. Συγκεκριμένα από τους Ρομά που συνελήφθησαν οι δύο είχαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) στην περιοχή της Αττικής, ένας εναντίον του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ένας ακόμα για απείθεια, ενώ συνελήφθησαν και πέντε αλλοδαποί για παράνομη παραμονή στην Ελλάδα σε βάρος των οποίων θα κινηθεί διαδικασία διοικητικής απέλασης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ «το πρώτο 9μηνο του 2013 σε 609 αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στην Αττική, προσήχθησαν 13.358 άτομα, συνελήφθησαν 254 και βεβαιώθηκαν 844 παραβάσεις. Το ίδιο χρονικό διάστημα σε 1.131 αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ σε όλη την Επικράτεια, προσήχθησαν 19.067 άτομα, συνελήφθησαν 1.305 και βεβαιώθηκαν 4.651 παραβάσεις .

Η ΕΛΑΣ διαμηνύει ότι οι αστυνομικές αυτές δράσεις, με την μορφή έκτακτων και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, θα συνεχιστούν σε όλη την Ελληνική Επικράτεια .

Στη σημερινή επιχείρηση συμμετείχαν 200 αστυνομικοί, ενώ όπως διευκρινίζεται οι δράσεις στο πλαίσιο της σημερινής επιχείρησης αφορούσαν όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη, ασφάλεια, τροχαία κ.λπ.) και περιλάμβαναν ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις, σε συντρέχουσα περίπτωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα