Το Δήμο Λάρνακας και το ΕΒΕΛ επισκέφθηκαν δημοσιογράφοι από την Αίγυπτο

18:19 21/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για τα αναπτυξιακά έργα της Λάρνακας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Λουρουτζιάτης, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από 12 δημοσιογράφους από την Αίγυπτο που επισκέφθηκαν το πρωί το Δημαρχείο. Η επίσκεψη των δημοσιογράφων τελεί υπό την αιγίδα της Αιγυπτιακής Πρεσβείας στην Κύπρο και ο συνοδός της Αντιπροσωπείας είναι ο Νομικός Σύμβουλος Χρίστος Καράς.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι η αντιπροσωπεία των δημοσιογράφων

αποτελείτο από Αρχισυντάκτες μεγάλων εφημερίδων, τηλεοπτικούς παρουσιαστές προγραμμάτων ειδησεογραφικού περιεχομένου, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο μετά από πρωτοβουλία και της Εταιρείας IPC International Cyprus Ltd, της Εταιρείας Lefteris Livadhiotis and Sons GroupProperty Developers και του Νομικού Συμβούλου Χρίστου Καρά».

Η επίσκεψη τους στην Κύπρο με ιδιαίτερη έμφαση στην πόλη της Λάρνακας, συνεχίζει το δελτίο Τύπου «αποτελεί μέρος της προσπάθειας προώθησης διαφόρων θεμάτων, τόσο τουριστικού ενδιαφέροντος, όσο και επενδυτικού, κοινωνικού, πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και θεμάτων ενεργείας»

Ο Δήμαρχος Λάρνακας «καλωσόρισε την Αντιπροσωπεία στη Λάρνακα και τους ενημέρωσε για τα αναπτυξιακά έργα της πόλης που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και γι’ αυτά που ήδη έχουν σχεδιαστεί και πρόκειται να αρχίσουν. Τους ενημέρωσε ακόμα για τις ενέργειες που κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Προώθησης Επενδύσεων του Δήμου Λάρνακας σχετικά με την προσέλκυση επενδυτών, για τα θέματα τουρισμού και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η καλή γεωγραφική θέση της Λάρνακας».

Τόσο ο Εκπρόσωπος της Εταιρείας IPC International Cyprus Ltd George Partou όσο και ο CEO της Εταιρείας Lefteris Livadhiotis and Sons GroupProperty Developers Λευτέρης Λειβαδιώτης «ανέφεραν ότι μέσα από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, το οικονομικό τοπίο στην Λάρνακα αλλάζει και ήδη βρίσκεται σε καμπή ανάκαμψης».

Η αντιπροσωπεία των δημοσιογράφων από την Αίγυπτο επισκέφθηκε ακολούθως το ΕΒΕ Λάρνακας, όπου ο Πρόεδρος του Οθωνας Θεοδούλου «παρουσίασε τα ώριμα έργα της πόλης και μίλησε για τη σημαντική αναπτυξιακή προοπτική της πόλης και επαρχίας Λάρνακας» ενώ απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων κυρίως για τα έργα της πόλης και για επενδυτικές ευκαιρίες για Αιγυπτιακές εταιρείες.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης «καλωσόρισε τους ξένους δημοσιογράφους στη Λάρνακα και επεσήμανε τον μικρό αριθμό τουριστών που επισκέπτονται την Κύπρο, όσο και τις δυνατότητες αύξησης τους».

Ακολούθως ο Διευθυντής του CIPA Χάρης Παπαχαραλάμπους «παρουσίασε ειδικότερα την οικονομική προοπτική της Κύπρου με την απόφαση του Euro Group τον Μάρτιο του 2013, όπως και τις ενέργειες της κυβέρνησης που αφορούν κίνητρα για ξένους και ντόπιους επενδυτές».

Keywords
Τυχαία Θέματα