Σειρά αιτημάτων έθεσε η ΠΑΣΥΚΙ στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ

13:47 8/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 65ο έτος ηλικίας για τους κυβερνητικούς γιατρούς επιβάλλεται για σκοπούς δικαιοσύνης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) Βάιο Παρτασίδη.

”Διαφορετικά θα έχουμε – όπως έχουμε – γιατρούς, οι οποίοι αφυπηρετούν στο 63ο έτος ηλικίας τους με πολύ μειωμένες συντάξεις”, είπε

ο κ. Ομήρου, ύστερα από τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΕΔΕΚ κατά την οποία συζητήθηκαν τα αιτήματα των κυβερνητικών γιατρών που έχουν σχέση, όπως ανέφερε, ”με την ανταπόκριση των δημοσίων νοσηλευτηρίων στη συνεχή πίεση που δέχονται από μεγάλο αριθμό ασθενών”.

”Για να ανταποκριθούν τα δημόσια νοσηλευτήρια σε αυτή την αυξανόμενη πίεση και τις ανάγκες που προκύπτουν για την επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του πληθυσμού χρειάζεται να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχουν σχέση με την πλήρωση κενών θέσεων, την αποδέσμευση από τη Βουλή θέσεων προαγωγής και με ζητήματα που αφορούν το συνταξιοδοτικό”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο συνταξιοδοτικό, ο κ. Ομήρου είπε ότι η ΕΔΕΚ θεωρεί ”απολύτως επιβεβλημένη την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των γιατρών στον δημόσιο τομέα επειδή οι γιατροί μπαίνουν στη δημόσια υπηρεσία σε μεγαλύτερη ηλικία από όση μπαίνουν επιστήμονες άλλων επαγγελματικών κλάδων γιατί θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις μακρόχρονες σπουδές τους, περιλαμβανομένης και της ειδίκευσης”.

Ανέφερε ότι ”η Βουλή πήρε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με στόχο να υπάρξει τιθάσευση των δημοσιονομικών δεικτών”, προσθέτοντας, όμως, ότι πεποίθηση της ΕΔΕΚ είναι πως ”θα πρέπει η κάθε περίπτωση να εξετάζεται με τα δικά της χαρακτηριστικά”.

”Ο τομέας της δημόσιας υγείας είναι τομέας που πρέπει να αντικρίζεται μέσα από το φακό της ιδιαιτερότητας, αφού σχετίζεται με την υγεία του πληθυσμού”, πρόσθεσε.

Γι’ αυτό, συνέχισε, η ΕΔΕΚ τείνει ”ευήκοον ους στα αιτήματα που ακούσαμε και μέσω των διαδικασιών της Βουλής θα προσπαθήσουμε – αν όχι πλήρως, αλλά σε μέγιστο βαθμό σε συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στη Βουλή – να ανταποκριθούμε θετικά”.

Ο κ. Παρτασίδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ομήρου για τη στήριξη του, είπε ότι τα προβλήματα δεν περιορίζονται μόνο στα συνδικαλιστικά αλλά είναι και η ανησυχία μας που πηγάζει από το γεγονός ότι ενώ τα νοσοκομεία μας είναι βαρυφορτωμένα παρουσιάζεται το φαινόμενο να γίνονται περικοπές τόσο σε νέες θέσεις για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις αυξανόμενες ανάγκες αλλά και σε περικοπές” που αφορούν, μεταξύ άλλων, στα αναλώσιμα και στην αγορά νέων ιατρικών μηχανημάτων.

Επικαλούμενος σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων, ο κ. Παρτασίδης είπε ότι ”ακόμη και οι ειδικοί αστυφύλακες που ήταν ένας θεσμός ο οποίος έλυνε κάπως το πρόβλημα της ασφάλειας στα νοσηλευτήρια, θα αποχωρήσουν για λόγους εξοικονόμησης λεφτών”.

Αυτή η τάση που παρουσιάζεται τα τελευταία ένα με δύο χρόνια εμάς μας ανησυχεί αφάνταστα γ

Keywords
Τυχαία Θέματα