Η ΕΔΕΚ στο πλευρό των πενταμελών οικογενειών

13:18 8/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υπόμνημα με τα αιτήματα τους, στα οποία περιλαμβάνεται και η τροποποίηση άμεσα του νόμου που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο του 2011 σε σχέση με το επίδομα τέκνου και τη φοιτητική χορηγία, επέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής, Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ), με τον κ. Ομήρου να δεσμεύεται ότι η ΕΔΕΚ

θα στηρίξει τα αιτήματα της οργάνωσης.

”Η ΕΔΕΚ θα στηρίξει ολόψυχα και ολόθερμα την ικανοποίηση των αιτημάτων της ΠΟΠΟ γιατί πιστεύουμε ότι αυτό επιβάλλεται από τους στοιχειώδεις κανόνες δικαιοσύνης, κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής”, είπε ο κ. Ομήρου, ύστερα από συνάντηση στα γραφεία του Κινήματος.

Ο κ. Ομήρου είπε ακόμη ότι η ΕΔΕΚ θα δώσει ”μια ισχυρή συνηγορία” για το θέμα της αναγνώρισης των 5μελών οικογενειών κατά το πρότυπο αναγνώρισης των πολύτεκνων οικογενειών” και κάλεσε την Κυβέρνηση ”να ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα και να εισάξει σχετική νομοθεσία στη Βουλή”, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ”ολόκληρη η Βουλή θα αντιμετωπίσει με το ίδιο πνεύμα αυτή την τάξη των συμπατριωτών μας που προσφέρει, όπως είπε, τα μέγιστα στην εθνική οικονομία και κοινωνική συνοχή”.

”Τα αιτήματα που υποβλήθηκαν είναι λογικά και δεν εμπεριέχουν καμιά απολύτως υπερβολή”, είπε ο κ. Ομήρου, προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη ”η πολιτεία να ανταποκριθεί με στοργή και φροντίδα για να στηρίξει αυτές τις οικογένειες, οι οποίες συνεισφέρουν τα μέγιστα και στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Κύπρος”.

Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, με τις τελευταίες ρυθμίσεις που έχουν επέλθει σε ό,τι αφορά την παραχώρηση επιδομάτων σαν αποτέλεσμα των μέτρων που υιοθετήθηκαν για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, υπήρξαν ορισμένες στρεβλώσεις, οι οποίες εξετάζονται από τη Βουλή είτε με τη μορφή προτάσεων νόμου είτε με τη μορφή μελέτης συγκεκριμένων θεμάτων από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΟ Ευθύμιος Στρούθος ευχαρίστησε τον κ. Ομήρου τόσο για τη στήριξη στα αιτήματα της οργάνωσης όσο και για τη διαχρονική του στάση από την ημέρα που ιδρύθηκε η οργάνωση των 5μελών οικογενειών.

Ο κ. Στρούθος είπε ότι με τα όσα ανέφερε ο κ. Ομήρου εκφράζει απόλυτα τις θέσεις της οργάνωσης και σημείωσε ότι η ΠΟΠΟ έχει καλεστεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου θα παρουσιάσει ”τα αρνητικά σημεία του νόμου που έχει ψηφιστεί”.

Στο υπόμνημα της, μεταξύ άλλων, η ΠΟΠΟ ζητεί η φοιτητική χορηγία να παραχωρείται λαμβάνοντας υπόψη την ιδιότητα της τρίτεκνης οικογένειας ως ίσχυε προηγουμένως, να παραχωρείται το επίδομα τέκνου για τους τέσσερις πρώτους μήνες κάθε χρόνου μέχρι την υποβολή των αιτήσεων, να εξισωθεί το επίδομα τέκνου όπως παραχωρείται στις πολύτεκνες οικογένειες, επέκταση του επιδόματος μάνας ώστε να καλύπτει όλες τις τρίτεκνες μάνες, βελτίωση της τιμολογιακής πολιτικής και μείωση των διδάκτρων στα δημόσια νηπιαγωγεία όπως γίνεται με τις πολύτεκνες οικογένειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα