Έφθασε ο Πατριάρχης Μόσχας στην Κύπρο

13:26 8/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τις ευχαριστίες του κυπριακού λαού για τη συμπαράσταση και την αγάπη της ρωσικής εκκλησίας εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, υποδεχόμενος στο αεροδρόμιο Λάρνακας τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο.

Στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «οι σχέσεις των εκκλησιών Κύπρου και Ρωσίας ήταν πάντοτε πέραν από αδελφικές» ενώ σημείωσε ότι «με την κατάσταση που επικρατεί στο εθνικό μας θέμα τα τελευταία 38 χρόνια έχει μεγάλη σημασία η επίσκεψη ενός Πατριάρχη μιας φίλης χώρας», όπως χαρακτήρισε τη Ρωσία.

Αφού

ανέφερε ότι πάντοτε η εκκλησία της Ρωσίας ήταν δίπλα στην εκκλησία της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε πως «δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις δύσκολες ώρες που πέρασε ο λαός μας μετά το σχέδιο Ανάν. Οι εχθροί της Κύπρου ήθελαν να το περάσουν από το Συμβούλιο Ασφαλείας και πάντοτε ο μακαριστός Πατριάρχης Αλέξιος διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο».

«Αυτή τη συμπαράσταση και την αγάπη της ρωσικής εκκλησίας ο λαός μας δεν μπορεί να την ξεχάσει, γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αγιο Αδελφό και να του ευχηθώ καλή παραμονή στη νήσο των Αγίων», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, μιλώντας μέσω διερμηνέα, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή της οποίας έτυχε στο αεροδρόμιο Λάρνακας και σημείωσε πως πρόκειται για την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο ύστερα από την εκλογή του στον πατριαρχικό θρόνο.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή του στον ορθόδοξο λαό της Κύπρου ο οποίος, όπως σημείωσε, σήμερα βρίσκεται «στη διχασμένη γη», γεγονός που προκαλεί «πόνο σε κάθε ορθόδοξη καρδιά».

Ο Πατριάρχης Κύριλλος έφτασε στην Κύπρο στις 12 το μεσημέρι με ιδιωτική πτήση. Από τη σκάλα του αεροσκάφους μέχρι την είσοδο της αίθουσας επισήμων του αεροδρομίου Λάρνακας στρώθηκε κόκκινο χαλί. Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν στο νησί εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, οι Μητροπολίτες Κιτίου Χρυσόστομος, Καρπασίας Χριστοφόρος και Ταμασσού και Ορεινής Ησαϊας.

Γύρω στις δέκα το πρωί με άλλη πτήση έφτασαν στην Κύπρο μέλη της συνοδείας του Πατριάρχη Κύριλλου, δημοσιογράφοι και κινηματογραφιστές από ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια που θα καλύψουν την επίσκεψη του στο νησί.

Keywords
Τυχαία Θέματα