Ορκίζεται σήμερα το νέο Υπουργικό

07:28 1/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το νέο Υπουργικό σχήμα του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη δίνει σήμερα τη νενομισμένη διαβεβαίωση κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο.
Η τελετή είναι προγραμματισμένη για τις έντεκα το πρωί.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των χαρτοφυλακίων των Υπουργείων ως ακολούθως:

Στις 1300 παραλαμβάνει το χαρτοφυλάκιό του από τον απερχόμενο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου ο Χρίστος Στυλιανίδης.

Στις

1330 ο απερχόμενος Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή παραδίδει το Υπουργείο στο νέο Υπουργό Μιχάλη Σαρρή και η απερχόμενη Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου παραδίδει στον Σωκράτη Χάσικο.

Ακολούθως, στις 1400 θα πραγματοποιηθούν οι τελετές στα Υπουργεία Αμυνας και Παιδείας, όπου οι απερχόμενοι Υπουργοί Δημήτρης Ηλιάδης και Γιώργος Δημοσθένους θα παραδώσουν στους διαδόχους τους Φώτη Φωτίου και Κυριάκο Κενεβέζο.

Ο νέος Υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος θα παραλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου του από τον Ευθύμιο Φλουρέντζου στις 1430, ενώ την ίδια ώρα θα παραλάβει και ο νέος Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γεώργιος Λακκοτρύπης από τον προκάτοχό του Νεοκλή Συλικιώτη.

Στις 1500 θα γίνουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα Υπουργεία Γεωργίας και Εργασίας, όπου οι νέοι Υπουργοί Νίκος Κουγιάλης και Χάρης Γεωργιάδης θα παραλάβουν από τους Σοφοκλή Αλετράρη και Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Ακολουθεί στις 1530 η παραλαβή του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης από τον Ιωνά Νικολάου, ο οποίος παραλαμβάνει από τον Λουκά Λουλά και την ίδια ώρα η απερχόμενη Υπουργός Υγείας Ανδρούλα Αγρότου παραδίδει στο διάδοχό της Πέτρο Πετρίδη.

Χθες έγινε η εγκαθίδρυση του νέου Προέδρου στο Προεδρικό μέγαρο όπου είχε συνάντηση με τον τέως Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε παρουσία της πολιτικής, πολιτειακής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου αλλά και του διπλωματικού σώματος η ορκωμοσία ενώπιον της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα