ΤΕΙ Λάρισας: Ημέρα Πένθους

Σε τραγωδία κατέληξε το άναμμα ενός αυτοσχέδιου μαγκαλιού στη Λάρισα, στην προσπάθεια πέντε φοιτητών να ζεσταθούν. Οι δύο άφησαν την τελευταία τους πνοή. Οι άλλοι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση αν και φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, οι τρεις νέοι, φοιτητές των ΤΕΙ της πόλης, νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Τα τρία 20χρονα

παιδιά, που κατάγονται από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά, φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο αλλά, όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί, οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας εξ αυτών που αρχικά η κατάσταση του θεωρήθηκε καλύτερη και νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τελικά μεταφέρθηκε επίσης στην ΜΕΘ, με μάσκα οξυγόνου ενώ οι άλλοι δύο είναι διασωληνωμένοι.

Σήμερα εξάλλουέγινε και η νεκροτομή των δυο άτυχων νέων από τα Χανιά και την Χαλκίδα, 21 και 22 ετών αντίστοιχα, ενώ θα επακολουθήσουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις για την διαπίστωση των ακριβών αιτιών του θανάτου τους.Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, αυξάνονται οι πιθανότητες ο θάνατος των δυο άτυχων φοιτητών να προήλθε από μονοξείδιο του άνθρακα το οποίο και εισέπνευσαν από το αυτοσχέδιο μαγκάλι.Εντοπίστηκαν και ίχνη αλκοόλ. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο ιατροδικαστής, συνολική εικόνα για τα αίτια του θανάτου θα υπάρχει μετά την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ημέρα πένθους είναι η σημερινή τόσο για το ΤΕΙ Λάρισας όσο και για την πόλη που παραμένει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα