Ευρήματα αλογίσιου κρέατος σε νέα προϊόντα στην Ελλάδα

22:49 28/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νέο κρούσμα του διατροφικού σκανδάλου με κρέας αλόγου σε τρόφιμα στα οποία δεν αναγράφεται εμφανίστηκε στην Ελλάδα. Σε ελέγχους που πραγματοποίησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, εντόπισε αλογίσιο κρέας αυτή τη φορά στην περιοχή της Βορείου Ελλάδας, σε κατεψυγμένο «κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με την εμπορική ονομασία «ΑΡ-ΚΑΣ», που παρασκευάζει

και συσκευάζει η «Αφοί Μπατανιάν, ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου» και το οποίο πωλούνταν στο σουπερμάρκετ ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ, στο υποκατάστημα της Καβάλας.

Επίσης ίχνη αλόγου βρέθηκαν σε σαλάμι βοδινό με την εμπορική ονομασία «Destan», που παρασκευάσθηκε από την ολλανδική εταιρεία DEMKA GmbH και πωλούνταν στο παντοπωλείο «Γιακούπ Γιακούπ, Φιλύρα Σαπών, Ροδόπης».

Τα συγκεκριμένα προϊόντα ανακλήθηκαν και όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί 84 δείγματα από διάφορες κατηγορίες προϊόντων, από τα οποία έχουν αναλυθεί τα 33 και 4 έχουν βρεθεί θετικά. Την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι DNA αλόγου βρέθηκε σε δύο παρτίδες βοδινού κατεψυγμένου κρέατος προέλευσης Ρουμανίας, συνολικής ποσότητας 1.064 κιλών.

Keywords
Τυχαία Θέματα