Ολοκληρώνεται απόψε η συζήτηση στο Υπουργικό για τις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης στην Τρόικα

18:32 3/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώνει απόψε το Υπουργικό Συμβούλιο τη συζήτηση για το πακέτο μέτρων της οικονομίας, το οποίο θα αποτελέσει την αντιπρόταση της Κυβέρνησης στα μέτρα που έχει ήδη προτείνει η Τρόικα.

Η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα αρχίσει στις 20.30.

Η Κυβέρνηση, όπως είχε δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού την περασμένη Δευτέρα, θα συζητήσει τα μέτρα με τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους σε μια προσπάθεια να

βρεθεί κοινή συνισταμένη για τη διαπραγμάτευση που θα υπάρξει με την Τρόικα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα παρουσιάσει στα κόμματα το πακέτο μέτρων για την οικονομία την ερχόμενη Παρασκευή, στις 17.00.

Στη διαμόρφωση του κυβερνητικού πακέτου μέτρων λαμβάνονται υπόψη, σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, ζητήματα που θέτει η Τρόικα, αλλά πάντοτε μέσα από την πρόθεση να προστατευθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι και οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ανέφερε, επίσης, ότι το κυβερνητικό πακέτο “κινείται σε τρεις βασικούς άξονες, οι οποίοι καθορίζονται από τις αποφάσεις των δύο τελευταίων Συμβουλίων της ΕΕ (του Ιανουαρίου και του Ιουνίου) και έχουν να κάνουν με την εξυγίανση της οικονομίας, την αντιμετώπιση διαρθρωτικών προβλημάτων και στρεβλώσεων που συσσωρεύτηκαν με την πάροδο των χρόνων στην κυπριακή οικονομία, τη στήριξη της ανάπτυξης και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής και του κοινωνικού κράτους».

Keywords
Τυχαία Θέματα