Μπαγίς: Με την ένταξη της Τουρκίας η ΕΕ θα καταστεί παγκόσμια δύναμη

12:26 13/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αυτή θα καταστεί από ευρωπαϊκή δύναμη σε παγκόσμια, δήλωσε ο Επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αγκυρας Εγκεμέν Μπαγίς ο οποίος έφτασε χθες στο Λονδίνο για συνομιλίες.

Σε δηλώσεις στο BBC, o κ. Μπαγίς εξέφρασε την βεβαιότητα ότι στο τέλος ΕΕ και Τουρκία θα ενωθούν και αυτό στη βάση πολύ συγκεκριμένων αναγκών. Είπε ακόμη ότι οι ένθερμοι υποστηρικτές της ένταξης της Τουρκίας εντός ΕΕ είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς

που αντιτίθενται.

Σχολίασε και την τοποθέτηση του Ντέιβιντ Κάμερον για δημοψήφισμα αναφορικά με τις σχέσεις Βρετανίας -ΕΕ και ανέφερε ότι η δήλωση του Πρωθυπουργού ήταν πολύ σαφής και αναφερόταν στην ετοιμότητα του Λονδίνου για αναδιαμόρφωση της Ενωσης.

Για τους φόβους που εκφράζονται για το μεταναστευτικό με ενδεχόμενη ένταξη της Αγκυρας, ο Εγκεμέν Μπαγίς είπε ότι δεν πρόκειται για ρεαλιστικούς προβληματισμούς και ανησυχίες. Αναφέρθηκε και στο βιοτικό επίπεδο στην Τουρκία, λέγοντας ότι πολλοί Βρετανοί αγοράζουν σπίτια στη χώρα του και εγκαθίστανται εκεί όταν αφυπηρετήσουν και μάλιστα έχουν ψηλότερο επίπεδο διαβίωσης από ό,τι στη Βρετανία.

Σε ερώτηση για την κατάσταση στη Συρία αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική βοήθεια που η χώρα του παρέχει στους πρόσφυγες και επανέλαβε την θέση της Αγκυρας για την ανάγκη να πεισθούν Ρωσία και Κίνα να ασκήσουν πίεση στο καθεστώς Ασσαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα