Οι μέτοχοι της Eurobank αποδέχθηκαν εξαγορά από Εθνική

19:17 18/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι μέτοχοι της Eurobank αποδέχθηκαν τη δημόσια πρόταση εξαγοράς της Εθνικής Τράπεζας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για το σχηματισμό του μεγαλύτερου δανειστικού οργανισμού στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η Εθνική είχε υποβάλει πρόταση

εξαγοράς της Eurobank τον Οκτώβριο, κάνοντας την αρχή για μια σειρά συγχωνεύσεις του τραπεζικού τομέα της χώρας για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στη χρεωστική κρίση και την βαθιά ύφεση.

Η Εθνική ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα ότι οι κάτοχοι του 84,35% των μετοχών της Eurobank αποδέχθηκαν την δημόσια πρόταση της, η οποία έληξε την Παρασκευή.

Η Εθνική, υπό τη συμβουλή της Credit Suisse, είχε προσφέρει 58 νέες μετοχές για κάθε 100 μετοχές της Eurobank. Η συγχώνευση θα σχηματίσει το μεγαλύτερο δανειστικό όμιλο της Ελλάδας όσον αφορά δάνεια, καταθέσεις και δίκτυο υποκαταστημάτων.

Το νέο σχήμα θα έχει περιουσιακά στοιχεία της τάξης των 174 δισ. ευρώ, δάνεια της τάξης των 113 δισ. ευρώ και καταθέσεις 85 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους λογαριασμούς τους στο τέλος Σεπτεμβρίου 2012, σε συνδυασμό με σημαντική παρουσία στην Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Σερβία.

Η συγχώνευση αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα εξοικονομήσεις ως και 630 εκ. ευρώ το χρόνο μετά το τέλος του 2015.

Στελέχη της Εθνικής έχουν δηλώσει ότι ως και 25% του δικτύου υποκαταστημάτων μπορεί να αναδιαρθρωθεί μετά την επίτευξη συμφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα