Ευρωπαϊκή παράταση των κυρώσεων στη Συρία

Το πακέτο των κυρώσεων, το οποίο παρατείνεται ως το τέλος του Μαΐου, τροποποιήθηκε προκειμένου να “προσφέρει μια πιο σημαντική, μη θανάσιμη υποστήριξη και μια τεχνική βοήθεια για την προστασία των πολιτών”, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της συνόδου των υπουργών στις Βρυξέλλες.

“Πρόκειται για μια επιπρόσθετη υποστήριξη” στον Συριακό Εθνικό Συνασπισμό, ο οποίος εκπροσωπεί την αντιπολίτευση στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σχολίασε ο Γάλλος

υπουργός Λοράν Φαμπιούς. Η υποστήριξη αυτή αποφασίστηκε “βάσει του αιτήματος” του προέδρου του συνασπισμού αυτού, του Άχμεντ Μόαζ αλ Χάτιμπ, πρόσθεσε.

Οι υπουργοί “θα συνεχίσουν την αποτίμηση και την επανεξέταση, αν καταστεί απαραίτητο, του καθεστώτος των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Συρία, προκειμένου να υποστηρίξουν και να βοηθήσουν την αντιπολίτευση”, διευκρίνισαν οι ίδιοι μετά την σύνοδό τους, καλώντας “τους εκπροσώπους του συριακού καθεστώτος να μην επιτρέψουν να χαθεί η ευκαιρία και να ανταποκριθούν θετικά στην πρόταση για πολιτικό διάλογο” που τους έκανε ο επικεφαλής του συνασπισμού της αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα