Ο Υπ. Υγείας ενημέρωσε το ΚΕΒΕ για το ΓΕΣΥ

18:52 26/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ανάγκη να υπάρξει ισότιμη μεταχείριση των ιδιωτικών και δημόσιων νοσηλευτηρίων που θα ενταχθούν στο Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓΕΣΥ), εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) Φειδίας Πηλείδης, ύστερα από ενημερωτική συνάντηση του ΔΣ του ΚΕΒΕ με τον Υπουργό Υγείας Σταύρο Μαλά για την απόφαση εφαρμογής του ΓΕΣΥ.

«Το ΚΕΒΕ επικεντρώθηκε στην

ανάγκη να υπάρξει ισότιμη μεταχείριση των ιδιωτικών και δημόσιων νοσηλευτηρίων και τα δημόσια νοσηλευτήρια που θα ενταχθούν στο ΓΕΣΥ να καταστούν απόλυτα ανταγωνιστικά και παραγωγικά, όπως θα ήταν και τα ιδιωτικά», ανέφερε ο κ. Πηλείδης.

Πρόσθεσε ότι το ΚΕΒΕ υποστηρίζει επίσης ότι όλοι όσοι απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Σχεδίου θα πρέπει να καταβάλλουν τις ίδιες εισφορές, είτε εργάζονται στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα.

Αναφέροντας ότι ο Υπουργός Υγείας τους έκανε μια πλήρη ενημέρωση για το θέμα, ενώ υπήρξε και μια αρκετά παραγωγική συζήτηση, ο κ. Πηλείδης είπε ότι αρκετές από τις ανησυχίες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν διασκεδαστεί και έχουν ξεπεραστεί.

Από πλευράς του ο κ. Μαλάς χαρακτήρισε τη συζήτηση παραγωγική και δημιουργική.

Είπε ότι εξήγησε σε λεπτομέρεια τις περαιτέρω τροποποιήσεις που έγιναν για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτού του είδους οι συνεργασίες με τον επιχειρηματικό κόσμο «θα δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες συνεργασίας και συναντίληψης για την εφαρμογή αυτού του πολύ μεγαλεπήβολου, έργου το οποίο χρειάζεται σήμερα η κοινωνία όσο ποτέ συνεπεία και της οικονομικής κρίσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα